21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Фронталов бројач: Маскирани Бањолучани воде на улицама

Занимало нас је колико грађана Бање Луке носи заштитне маске у страху од вируса корона, па смо урадили истраживање на случајном узорку на Мосту КАБ (познатијем као Венеција мост).

петак, 3 априла, 2020 / 16:33

Из истраживања које је трајало од 14:05 до 14:15, искључили кола и мотоцикле, односно возаче и путнике, те је су у десетоминутном бројању обухваћени само пјешаци и бициклисти.

Из статистике смо изузели бебе у колицима (родитељи овакве дјеце углавном носе маске), како из физичке немогућности и здравствене опасности да одојчад носе маске, а тако и што су углавном невидљива са наше посматрачке позиције. Не и нешто старију дјецу, која се видљиво возе у колицима и често имају маске.

Након десетоминутног периода, мост је прешло 88 људи, од чега 54 маскирана и 34 немаскирана Бањолучанина. И поред осјетно опуштеније атмосфере и већег броја грађана на улицама, још увијек су у већини они који опасност од КОВИД-19 доживљавају као нешто чему је присуство маске превентивни фактор.

Оно што је изазвало наше изразито чуђење, јесте велики број Бањолучана који потпуно сами у возилу, чак и са затвореним прозорима, носе хируршке маске.1 КОМЕНТАР

  1. Ко кога зајебава,јел маска обавезна или није?
    Кажу да је казна 400КМ,и ово што носе носе само због тога или су тотално отровани пропагандом Александра Вучића и његове ресавске школе у Бањој Луци што преписује сваку глупост лудака који је појаву вируса одлучио искористити за 24 часа кампање.

    Маска је болест,већ након неколико минута почињете удисати врео ваздух,добро сте примјетили да бебе у колицима немају маску а маме имају.
    Која је логика да родитељ носи маску (ако је обавезна) а остави дијете незаштићено.