12:44 Тужилаштво БиХ "преузело" случај Давида Драгичевића, али не истражује убиство, него повреду службене дужности12:34 Мјешовити тим: Министрица Давидовић обишла фудбалере са Дауновим синдромом12:30 Је ли могуће да ће коначно неко одговарати: Вишковић тражи одговорне за уништење 1.300 вакцина у Приједору12:19 Република Српска и Покрајина Војводина - специјално и паралелно управљање отпадом (провјерите јесу ли портпароли то добро превели у загради)09:59 Гробар-лопаташ: Кловн Инцко на сахрани Јована Дивјака09:36 Фолклор у Хрватској: Јесте ли згрожени?08:18 Стоп лицемјерју: Српска и Србија се слажу са Хрватским поштама!19:21 ПДП након партијског састанка тражи од Вишковића да одговори да ли се Влада РС кришом задужила 800 милиона КМ17:05 Никола Дабић: Срдачан поздрав из Републике Српске за Шејлу Камерић16:46 Какву је приредбу припремила администрација Градског Сина Драшка за 22. април?

Фронталов бројач: Маскирани Бањолучани воде на улицама

Занимало нас је колико грађана Бање Луке носи заштитне маске у страху од вируса корона, па смо урадили истраживање на случајном узорку на Мосту КАБ (познатијем као Венеција мост).

петак, 3 априла, 2020 / 16:33

Из истраживања које је трајало од 14:05 до 14:15, искључили кола и мотоцикле, односно возаче и путнике, те је су у десетоминутном бројању обухваћени само пјешаци и бициклисти.

Из статистике смо изузели бебе у колицима (родитељи овакве дјеце углавном носе маске), како из физичке немогућности и здравствене опасности да одојчад носе маске, а тако и што су углавном невидљива са наше посматрачке позиције. Не и нешто старију дјецу, која се видљиво возе у колицима и често имају маске.

Након десетоминутног периода, мост је прешло 88 људи, од чега 54 маскирана и 34 немаскирана Бањолучанина. И поред осјетно опуштеније атмосфере и већег броја грађана на улицама, још увијек су у већини они који опасност од КОВИД-19 доживљавају као нешто чему је присуство маске превентивни фактор.

Оно што је изазвало наше изразито чуђење, јесте велики број Бањолучана који потпуно сами у возилу, чак и са затвореним прозорима, носе хируршке маске.1 КОМЕНТАР

  1. Ко кога зајебава,јел маска обавезна или није?
    Кажу да је казна 400КМ,и ово што носе носе само због тога или су тотално отровани пропагандом Александра Вучића и његове ресавске школе у Бањој Луци што преписује сваку глупост лудака који је појаву вируса одлучио искористити за 24 часа кампање.

    Маска је болест,већ након неколико минута почињете удисати врео ваздух,добро сте примјетили да бебе у колицима немају маску а маме имају.
    Која је логика да родитељ носи маску (ако је обавезна) а остави дијете незаштићено.

Оставите одговор