Фронтал јавно похваљује Бранка Дакића (медији)

За ову Српску нову 2020. годину, бирамо да похвалимо, такође, не оне новинаре који већ иначе користе српско писмо у виртуелној стварности, већ оне који су у релативно недавном периоду на њега прешли, или су му се вратили.

четвртак, јануар 16, 2020 / 15:09

Овом приликом треба похвалити и уређивачку политику ТВ К3, а не само Бранка Дакића. Ова телевизија је у поларизованој медијској атмосфери изборне 2018. године и кроз читаву 2019. годину, остала једина истински опредијељена да у њеном програму буде заступљено више страна.

То није само похвала у културном, моралном и еснафском аспекту (при чему ова телевизија користи српско писмо у свом програму), већ су то били и добри пословни потези.

Несхватљиво лошом пословном одлуком нових власника Алтернативне телевизије о истребљењу српског писма у овој медијској кући, ТВ К3 из Прњавора са непромијењеном уређивачком политиком и аналогним сигналом видљивим до Требиња, стаје у ред националних тв-кућа из Српске.

Кога још непоменути?

Мало је позната чињеница да је Рајко Васић својевремено свој блог удешавао латиницом, али је додавши му и поднаслов За независност Српске, исти прешао на српско писмо.

Од твитер-инфлуенсера можемо поменути и Маринка Учура, који осим пречестог латиничења, суверено и без изузетка користи српско писмо, кад пише на српском језику; али, рекосмо у уводу, то није циљ.

Топло се надамо да ће се неко увриједити што је изостављен из групе повратника у матерње писмо, те нам скренути пажњу на своје културно и писмено понашање, што је за сваку похвалу, наравно.

Они новинари који користе српско писмо у јавном простору, биће предмет посебног истраживања Фронтал.РС, као и они који су некада користили српско писмо, а сада су га симултано замијенили са присаједињењем фондовима из земаља НАТО. Као и националнополитичке погледе, уосталом.

Не поменућемо их.Оставите одговор