Фаце и Њушке: Додик има потребу да им се правда како не тежи рату

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик оцијенио је да ситуација у БиХ није озбиљна како се то представља, те да Република Српска не повлачи ниједан потез који би довео до рата.

недеља, 23 фебруара, 2020 / 15:29

– Зар неко од Бошњака може повјеровати у озбиљност лидера СДА Бакира Изетбеговића да говори о рату. Република Српска не повлачи ниједан потез те врсте. Нама до тога није – изјавио је Додик за сарајевску Фејс телевизију.

Он је појаснио да у Уставу пише да безбједносне агенције једног ентитета без сагласности не могу прећи на простор другог ентитета.

Додик је рекао да у Републици Српској не постоји никакав план отцјепљења, нити се о томе води било каква активност, било јавна или тајна.

– То је тема која је вјешто искориштена да покрије основне приговоре на Уставни суд – рекао је Додик, који је овај суд назвао окупационим судом.

Он је додао и како није могао да вјерује да ће тај окупацијски суд донијети такву одлуку, те подсјетио да је претходно све пресуђено.

– Имовина у Брчко дистрикту дата је дистрикту, имовином и земљиштем у Федерацији БиХ управља ФБиХ, а само Република Српска не може да управља имовином – рекао је Додик, те нагласио како БиХ нема право на имовину, ко што нема право на Суд и Тужилаштво.

Додик је категоричан да стране судије Уставног суда БиХ морају отићи јер су ту 25 година.

– Видимо да манипулишу тим, видимо да су настројени на бошњачку страну, да праве централистичку унитарну државу. Ми смо против тога, ми имамо нашу аутономију и желимо да је очувамо – истакао је Додик.

Он је навео да је интервенционизам међународне заједнице учинио то да БиХ више није онаква каквца је била предвиђена међународним споразумом, те да ће је, уколико не буде уважавала себе, бити тешко одржати.

Указао је и да се Устава, као највишег политичког и правног акта једне земље, који је требало да буде светиња, нису придржавали високи представници који су чинили међународни криминал у прошлом времену и деградирали Дејтон.

Додик је истакао и да је повећани ниво централизације у БиХ данас готово немогућ, а на дуго вријеме неодржив, да ову врсту приче подржавају Бошњаци и дио међународне заједнице, те да остаје да се види докле ће то трајати.

– Поштујем слово Устава и спреман сам да прихватим сваку врсту аранжмана с тим уставом, а да то нису наметнули високи представници и да није проглашено мимо воље три конститутивна народа у БиХ – рекао је Додик.

Према његовим ријечима, окупационе силе нису трајне и на овим просторима неће бити завијек, већ ће отјерати околности, а не Руси, који овдје никада неће доћи.

Додик је за причу о руском утицају рекао да је смијешна, да тај утицај само имају Европа и Америка.

– Српски народ има симпатију према Русима и то је тачно. Ишао сам у Русију најмање десетак пута. Колико год пута да сам ишао у Русију то је мало. Имам намјеру да идем колико год пута будем могао, кад год буде прилика. Велика је ствар доћи до руског предсједника Владимира Путина који је по моћи први или други у свијету – истакао је Додик и додао да ће се веома брзо поново наћи.

Додик је поновио да Руси никада ништа нису учинили против БиХ и да никада нису покушали да само сарађују са Републиком Српском, а да са Федерацијом БиХ не сарађују, те напоменуо како је неколико пута био свједок када је на дневном реду био разговор о смањењу старог дуга за гас и како ријешти питање снабдијевања БиХ гасом.

О изградњи гасовода, Додик је рекао да је то у плану, да ток иде од Београда према Бијељини, преко дистрикра Брчко према Бањалуци, а да може да оде у Тузлу или било гдје.

– Тај гасовод кошта негдје око 200 милиона евра, а гасификација Бањалуке око 100 милиона евра. Тражимо партнере да то урадимо. Тај гасовод иде преко грунта Републике Српске. Ако се утврди да је то нечија туђа земља, Република Српска платиће све судске накнаде за то – рекао је Додик.17 КОМЕНТАРА

 1. Не знам шта је са Додиком, да ли има очајне савјетнике који немају петље да му укажу на погубност неких одлука, или је застранио, или је изгубио способност расуђивања гдје је самопоштовање итекако важно, или нешто четврто, али гостовање код болесног србомрсца Хаџифејзовића, свако коме је Српска у срцу, без обзира којем политичком блоку нагињао, доживљава као шамар,
  Није проблем да Додик као Додик гостује и код оваквих клошара, али Додик је и изабрани члан предсједништва ове дејтонске долине плача из Српске, и има обавезу према институцији коју представља.

  Додик је прије неких 3 године, тада у улози предсједника Српске, гостовао код тог Хаџифејзовића. И тада је тај србомрзац током интервјуа упорно омаловажавао Српску, и након што му је Додик скренуо пажњу да то не чини, он још упорније, не уважава и не персира предсједника Српске, тиме прије свега каљајући институцију (тада) предсједника Српске, и након што му је Додик скренуо пажњу, он још упорније „ти, ти, ти…“, клошарским и уличарским марифетлуцима настоји прогурати своје и сарајмахалашко наопако виђење ствари, у реду, тада је гостовао, могао је и напустити такву емисију, али издржао је гадости, и ту важи само једно правило, „тад и никад више“ код таквог србомрсца и клошара.

  Наравно да је Хаџифејзовић имао на уму да је само гостовање члана предсједништва из Српске код њега у емисији шамар српским родољубима, зато је и упоран у позивима, и наравно да Додик ни у лудилу није смио прихватити гостовање код типа који је такав став ономад показао.

  И овдје је небитно шта је Додик у емисији зборио, рекао исправно или је насјео на марифетлуке, небитно је и да ли се овај србомрзац мало кориговао и „поправио“, овдје је битно самопоштовање али и одговорност према институцији коју представља, и ово јесте шамар свакоме коме је Српска у срцу.

  Шта је ту је, идемо даље, добили смо шамар, надати се да ће се и Срби дозвати памети, и попут нашег народа у Црној Гори, имати више самопоштовања.

 2. Да Кал,

  у праву си, неважно да ли су савјетници Додика „савјетовали“, или је Додик због Ђукановићевог феноменалног интервјуа дан раније хтио да покаже да …….немам израз за ону зајебанцију од један час и четрдесет минута?

  Значи, грешка је била, али не пишем само због Додика овај коментар, него и због Станивуковића.

  Колико је год штете нанио Додиков ненадани излет на ФАЦЕ ТВ, све због слабог, неприпремељеног и апсолутно непотребног интервјуа, толико нас коштају излети НАШИХ НАДА у високу, читај национално одговорну-филигранску политику.

  Нисам одгледао интервју Станивуковића на ФАЦЕ ТВ, видио сам прилог на АТВ у дневнику вечерас.

  Значи, није битно што је Хаџифејзовић намазани србомрзац, није битно што се санџачка пољска волухарица(пољски миш) увијек ставља изнад свих својих гостију, посебно Срба.

  Није битно што се зајебава са свим Србима, од разних „интелектуалаца Срба“, гована која су ту да причају против Срба, до оних који несрећника који нас дебело коштају, оних МИСЛЕ да МИСЛЕ.

  Да поентирам, српских гована и плаћених удбаша ће увијек бити,тако да Сенадова чаршија неће морати да брине да ли ће имати довољно Срба да пљују по свом роду.

  Али то је други пар ципела, а други, ако си српски политичар који је добио подршку српског народа да заступа његове интересе, тави не смије ићи без курца у Сенадове сватове, јер ако идеш без опреме, умјесто да јебеш, бићеш јебан и ти и они у чије име си непозван отишао у те Сенадове сватове.

  П.С. Нисам ја случајно предложио СРПСКИ САБОР, односно доношење ДЕКЛАРАЦИЈЕ у којој ће се између осталог јасно знати ко шта ради од ИЗАБРАНИХ СРПСКИХ ПРЕДСТАВНИКА, а ко шта и гдје смије причати у име српског народа, тачка.

  .

 3. Никола Капетане, зар ти није јасно да је Драшко приморана да иде на „туђе“ телевизије. У РС гебеловској ТеВеманији опозиција не добија адекватан простор, а видијели смо и сценарио са последнје скупштине. Изгурали су им дискусију за иза поноћи, тачније у 5 сати ујутру. Свјесно.
  Мали Драшко бар има ДаМу, за разлику од многих тзв. опозиционара, а то што понекад проклизне у изјавама, није нека велика штета. Па тек му је 26 година.
  Додик и Булумента знају да им је он највећа опасност јер управо има ДаМу, и нема ораха у джепу.
  Зато и настоје да га склоне насилоно са политичке сцене.
  Ако не буде изборне крађе у БЛ, а биће, мали ће постати градоначелник Бања Луке. Живи били па видјели.
  Према томе, немој да будеш завидан. Ти си своју шансу прокоцкао онда када ниси знао „да ли би пишкио, или би какио!

 4. Гавро,

  није ова имбецилна ситуација у Репубици Српској терен за популистичко дјеловање, тако да ћеш од мене увијек прочитати, или чути само причу о стратешком дјеловању.

  Не вјерујем да не знаш моје и ставове зелених Српске по питању посебних сједница, јавно су кроз саопштења за јавност презентована.

  Наиме, све посебне сједнице од јесени, до задње, по мени су плод лоше политичке игре власти, лоше игре на којој је требала задњих мјесеци да СТРАХОВИТО поентира национално одговорна прича опозиције.

  Значи, ми смо били против овако припремељних сједница, чак смо у саопштењима за јавност савјетовали опозицији да не учествују и њима.

  Нажалост, постоји велика грешка у приступу заједничкој опозиционој борби, ПДП разумијем, они на оваквој политици краткорочно профитирају, дугорочно губе, али не разумијем СДС, толико могу написати, све да не будем безобразан кроз мијешање у рад других партија.

  П.С. Видиш како си безобразан, ја поткачим Додика у коментару, напишем да је направио грешку, напишем да је грешка ићи било коме из позиције и опозиције на ФАЦЕ ТВ, ти пишеш глупости типа да сам ја љубоморан Драшку.

  Нисам, него знам да су обојица нанијели штету Републици Српској, све идућу по ко зна који пут на понижење код препотентног србомрсца Хаџифејзовића, тачка.

 5. Гавро,

  сигуран сам да знаш како ради и кљако се понаша национално одговорни Лазаревић, значи, ово твоје писање је чисто спиновање.

  Али ево, по сваком питању имам јасан СТАВ, држим се од првог дана бављења политиком тог става, тако да није непознато да од свих политичара из Српске, једино Лазаревић никад није учествовао у емисијама на „државним“ БХТ, ФТВ, те приватним, ФАЦЕ ТВ и осталим медијима који отворено, или подмукло распирују мржњу према српском народу, те отворено, или скоро отворено раде на укидању Републике Српске.

  Што се тиче ФАЦЕ ТВ, могао сам до сада више пута да будем гост код „санџачког шанера“ ХАЏИ-СЕНЕ.

  П.С. Да појасним термин ШАНЕР, то је термин за намазаног господина рођеног у Сарајеву, тако да ћу санџаклији ХАЏИ-СЕНИ- сарајевском шанеру у покушају, оставити наше политичаре у покушају(част изузецима), тачка.

 6. Већ сам писао на тему медија (електронских) и не волим се понављати али …
  Медијски простор Р. Српске и онога што нам је „заједнички скуп“ са Ф-БиХ-а је у тешкој коми.
  Имамо један јавни и неколико приватних сервиса који вјешто сервисирају и препарирају мозгове „грађанства“ и „свеколиког пуЋанства“.
  Ова јавна кућа је јавна по неколико основа а један од њих је , на жалост , по начину на који се финансира а по свему осталом се може сматрати приватном „кућом-хижом“.
  Остали приватни су небитни осим једнога који је супростављен јавној кући и породичним ТВ-станицама.
  Овај супростављени је (као што сам већ писао) из исте тј. „U“ДБА-ине ку’јне.
  Главни и одговорни уредник је РТВ Сузи блиска са Вучићевим режимом а декларише се као непристрасна.
  Због тога ово РТВ , што би му дошло као : Рађен Тодорић Вучићева.
  Опозиција мора строго пазити о чему прича , код РТВ Сузи , па испада да је , поменути , Хаџи-Фејзулах много демократичнији и дозвољава невјештој опозицији да прича све и свашта.
  Нису ни они криви јер их понесе жеља па се унереде као дјете када се попне на трешњу и не зна да стане.
  РТВ Сузи строго пази да им се то не догоди и морају , код ње , лагано зобати зрно по зрно да им се не омакне у доњи веш.
  Ни случајно се не смије ништа рећи против Вучића , друга ћопавог и тековина поменутог двојца.
  Пази , гђа. РТВ , и да се гледаоцима не омакне па их , без милости (а и срама и лијепог васпитања) прекида када јој се нешто не свиђа.
  Ни то није проблем јер је то приватна фирма и за своје паре могу како год желе и шта год желе продавати народу.
  Маглу и „Партизанску ескадрилу“ (н-ти пут).
  Већи је проблем ова јавна кућа.
  Њихов програм је катастрофалан.
  Наплаћују бубреге а продају муда.
  Али у „тако нашој а тако њиховој (мислим на „лијепу“)“ републици је и онако све ненормално.
  Народна скупштина засједа по мрклој ноћи све до првих „хороза“ када нормалан свијет спава и не буљи у ТВ-екране
  Нити јавне , нити приватне.
  У то доба активни су само кокошари , проститутке и вампири.
  Да ли такви одлучују о нашој судбини?

 7. Apostrof kao i obično staje u odbranu Dodika.
  Apostrof, da bi umanjio pogubnost Dodikovog gostovanja kod Senada, pridaje jednak značaj Dodikovoj riječi kao i Stanivukovićevoj, BEZOBRAZNO NEKOREKTNO.
  Pokušaj, pokušaj da se Dodikova blamaža opravda lošim savjetnicima, je takođe bezobrazno. Mada su mu loši, nivo im je, da ga nasjetuju kako će prevariti penzionere da glasaju za njega. Za Senada su šupci.

 8. Svi misle da mi seljaci ne znamo nista, a ovi nasi politicari ne znaju gore od nas. Dzaba im sve emisije i tvi. Gledam, neki dan, Dodik napada onog Stanica da je prodavao sijeno u koje je sipao vodu. Svako od nas seljaka zna da kada se u sijeno naspe malo vise vode ono se ugrije, pa pocrni i pretvori se u djubre. A on kaze da je Stanic prodavo sijeno u kojem je bilo sest puta vise vode nego sijena. Ljudi moji pa to vise nije sijeno, to je caj.

 9. Дај Рајо не спинуј, прочитај мој коментар онако како га треба читати.

  Значи, ја сам СТАВА да на ФАЦЕ ТВ не треба ниједан озбиљан српски политичар, нити треба да учествује у емисијама на БХТ И ФТВ све док не дођемо до позитивног договора по свим питањима живота и рада у Дејтонској БиХ, па и договора везаног за заустављање медијског ширења мржње, фалсификовања историје………….. тачка.

 10. Пајо,

  нема код Ниџа и ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ оплетања по појединцима, да је то рјешење, ја бих то давно урадио.

  Ја ЗНАМ да то није рјешење, исто као што ЗНАМ да није рјешење начин вођења национално одговорне политике од стране позиције и опозиције у задње двије деценије(част појединцима).

  Да то сликовито опишем кроз равнотежу, задњих 20 година ЈИНГ је уништавање привреде, одузимање надлежности, неморал у друштву и пљачка епских размјера, а ЈАНГ, „национално одговорна политика“ партија на власти и опозицији.

  Што се тиче данашње политике и политичара(част изузецима), најближе истини је сљедећа констатација:

  „не знам да ли је већа глупост вјеровати да садашња позиција ради како треба и како СТВАРНО МОЖЕ, СВЕ НА ОСНОВУ ПОЗИЦИЈА КОЈЕ ДРЖИ И ЛОГИСТИКЕ КОЈОМ РАСПОЛАЖЕ, или вјеровати да ће се све промијенити побједом опозиције, односно, да ће због МЕНТОРА овако нејасни ставови по кључним питањима бити довољни да се њиховом побједом сачува и несметано привредно развије Република Српска.

  Значи, не бих о детаљима зашто овако раде, у њима је суштина, али могу рећи 100% тачну чињеницу, значи, толико је за мене данашње слијепо вјеровање у једне и друге глупо, да бих га упоредио са чувеном ситагмом у којој се каже:

  “ не знам да ли је већа будала онај који невјерујућем тврди да Бога има, или онај који правом вјернику тврди да Бога нема“

  Значи, мени је све одавно јасно, зато од мене као идеолога, часног човјек аи визионара са искреним патриотских ставом, као и од ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ нека нико не тражи да окривљујемо друге партије и њихове „лидере“.

  Наше је да нудимо конкретна рјешења, што смо годинама радили, нарочито после задњих избора 2018 године, у времену када смо видјели гдје ово све води и када СМО ИЗНУЂЕНО нудили конкретна рјешења, све да не дођемо до митинга и контрамитинга, односно, да не дођемо ДО ЈЕБАВАЊА НАРОДА У МОЗАК од стране сујетних популиста, политиканата, политичких курви и нарциса, тачка.

 11. Ma. U redu je to što ti pišeš i tvoji stavovi po tom pitanju su uglavnom dobri.
  (Nije tačno da kod Nidža i ZELENIH neme opletanja po pojedincima, pa gore si opelo po Dodiku i Stanivukoviću.)
  Problematične su tvoje uravnilovke. Ne možeš istu odgovornost na leđa navaliti Dodiku i Stanivukoviću.
  Stiče se utisak da brate pravdaš Dodika.

 12. Ја нисам Рајо оплео по Додику и Станивуковићу, то никад не радим, ја се одређујем према догађајима и нудим рјешења.

  Значи, да бих понудио добро рјешење по српску политику, морао сам доказати чињеницама како је по српске интересе погубно гостовање на неким србомразчким медијима у Сарајеву, указао сам на примјер гостовања поменутих код ХАЏИ-СЕНЕ.

  Никад ја лично никог не нападам, ево, помињао сам на Фронталу примјер Стевандића, све да бих доказао како се саборност и јединство у Српској може постићи на начин како то раде ЗЕЛЕНИ и Лазаревић, а не како то ради Стевандић и његови ујединитељи(част појединцима).

  Наиме, свједоци смо пар задњих година Стевандићевог великог спиновања у јавности, његове свакодневне приче како су СДС и ПДП издајници, а онда те „издајнике“ позива на јединство на популистичкој посебној сједници НСРС, све док их прије засједања ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ јавно позивају да не учествју у оној полтичкој фарси.

  Значи, како да докажем да су лажни ујединиљи ови из УЈЕДИЊЕНЕ СРПСКЕ(част појединцима и појединкама), те да на тај начин докажем како су једина права саборна и ујединитељска прича ЗЕЛЕНИ и Лазаревић?

  Морао сам кроз помињање Стевандића и његових ујединитеља да дам примјер, односно, да укажем како није довољно дати себи име ујединитеља,што је урадио Стевандић, него да је уз пуно одрицања и дужног поштовања према другим,то на дјелу и свакодневно треба доказивати, управо онако како то раде ЗЕЛЕНИ и добронамјерни Лазаревић, зар није тако?