Човић мезети Ђукановића: Слао оружје и гориво ВРС у Сребреници, чувао Младића, афера "Коверат"…

Бивши потпредсједник Владе Србије Небојша Човић изјавио је да је црногорски предсједник Мило Ђукановић заборавио да је он био тај који давао оружје и гориво српској војсци у Сребреници и да је крио генерала Ратка Младића, упиташи како се одједном просвијетлио и данас тврди да је у том мјесту почињен "геноцид".

недеља, 23 фебруара, 2020 / 15:34

– Мило Ђукановић се одједном просвијетлио када је ријеч о Сребреници и с тога га треба подсјетити да је он тај који је давао и гориво и оружје. Заборавио је да је крио Младића на простору Црне Горе, а данас, како каже, нема дилему да се тамо догодио геноцид – истакао је Човић.

Он је упитао Ђукановића да ли има дилему какво му је тренутно стање у Црној Гори и да је 2006. године, када је дошло до одвајања Србије и Црне Горе, дуг земље на чијем је челу био око 700 милиона евра, а БДП 1,8 милијарди евра, док је сада дуг 3,8 милијарди евра и БДП 4,6 милијарди евра.

– Питам га зашто не прича мало о афери ‘коверат’ и најновијем извјештају у вези са приступањем Црне Горе ЕУ гдје су таксативно наведене све примједбе, међу којима је и она која се односи на Закон о слободи вјероисповјести јер тамошње власти нису ни Европску комисију успјеле убиједити зашто су донијели тај закон – навео је Човић.

Он је додао да Ђукановић крије те ствари, бјежи од унутрашњих проблема, афера, криминала и корупције, непостојања владавине права…

– Све то Ђукановић мора да крије па се сада одједном просветлио и у вези са Сребреницом, и у вези Дубровника, и писма патријарху Павлу из 1993. године. Зато му је сада једини излаз спиновање, замјена теза, прича о малигном утицају Русије, мешању Србије у унутрашње ствари у Црној Гори… А шта су његове изјаве него мешање у унутрашње ствари БиХ. Ђукановић само жели да се представи међународном фактору као неко ко је још потребан и зато покушава да се направити амбијент да су Срби и Србија криви за све – нагласио је Човић.

Он је додао да све ове ствари и афере са којима се Ђукановић сусреће, није произвео Београд нити Србија, већ он сам и његова партија.1 КОМЕНТАР

  1. Није Ђукановић крив ако Бакир хоће и може да му обезбиједи да у меморијалном центру Поточари изведе циркуску представу. Право лице Црне Горе могуће је видјети у оном документарцу о полицајцу који је пустио муслимане из полицијске станице да побјегну а једина кривица била им је што су побјегли од рата У БиХ. Докле иде идиотизам Милиног режима они су ТВ екипи и преживјелима потурили своје људе а правога јунака покушали сакрити.
    Умјесто забране негације геноцида боље би било забранити да се злочинци кезе на стратиштима изигравајући миротворце. Ваљда им је Вучић луда био довољан.