Егзит 2011

Током претходне деценије Eгзит фестивал је био један од најбитнијих културних догађаја на подручју бивше републике. Пише: Данијел Дакић Имао је огроман културолошки утицај и на младе људе у БиХ, који су на тај начин, баш попут младих из ‘сусједних’ земаља, могли да осјете атмосферу и дух савременог свијета ( бар у пољу музике и […]

уторак, фебруар 15, 2011 / 17:10

Током претходне деценије Eгзит фестивал је био један од најбитнијих културних догађаја на подручју бивше републике.

Пише: Данијел Дакић

Имао је огроман културолошки утицај и на младе људе у БиХ, који су на тај начин, баш попут младих из ‘сусједних’ земаља, могли да осјете атмосферу и дух савременог свијета ( бар у пољу музике и забаве ).

Потрајало би, када би наводио све извођаче који су за 11 година постојања наступили на овом, по многима, најбољем фестивалу у Европи, који при томе угошћује извођаче на преко 20 бина у четири дана, колико траје. Зато скрећем пажњу на неке од великана који још нису наступали на новосадском фестивалу музике и једном од највећих брендова из Србије, Егзит фесту!

Ево неколико примјера:

Дафт Панк

Електронско – продукцијски дуо, који су сигурно једни од најутицајних извођача у протеклих 20 година. Готово увијек су високо котирани на разним анкетама код егзитове публике, а скоро сваке године се шушка о њиховом наступу на фестивалу.

Ејми Вајнхаус

Проблематична дива, сјајних гласовних могућности, такође је у самом врху жеља посјетиоца фестивала и било би право задовољство премијерно конзумирати њен наступ у овом крају свијета!

Металика

Бенд који се вјероватно и сам чуди зашто до сада нису наступили на магичном Мејн Стејџу Егзита, с обзиром да су незванично најављивани још од 2002. године, када је Егзит значајније ушао на свјетску мапу највећих фестивала.

Да не дужим, ту још читава хрпа интересантних имена уз које су стасале генерације ( Дуран Дуран, Рутс, Ганс Н Росес итд. ) који би колико толико били сатисфакција многима који их нису имали прилику слушати у живо ( због свега што се у претходних двадесетак година дешавало и чим је овај ћошак свијета био погођен ) али да ли ће се организатори удостојити и заиста их и ангажовати, остаје да се види у наредним мјесецима. Оно што забрињава је примјетна тенденција за прилагођавањем ка жељама ‘европских’ гостију фестивала ( очигледно са пунијим џепом ) који су, нажалост, деценијама испред нас ( чини се у сваком облику ).

Можда ће се и по предстојећем програму моћи предвидјети у којем смјеру ће се овај догађај кретати, коме данас и зашто Егзит представља ‘излаз’ и из чега, више  ће се, путем медија, ускоро и знати. Егзит фестивал ће се ове године одржати од 07. до 10. јула, наравно, на Петроварадинској тврђави у Новом Саду, Србији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Егзит 2011

Током претходне деценије Eгзит фестивал је био један од најбитнијих културних догађаја на подручју бивше републике.

субота, јануар 8, 2011 / 13:01

Током претходне деценије Eгзит фестивал је био један од најбитнијих културних догађаја на подручју бивше републике. Continue reading „Егзит 2011“Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *