Динкић поднио оставку

Лидер Г17 плус Млађан Динкић поднио је оставку на мјесто потпредсједника Владе Србије и министра економије и регионалног развоја, дан након што је премијер Мирко Цветковић покренуо поступак за његово разрјешење са функција у Влади, јављају српски медији. "У циљу да убрзам поступак и не оптерећујем рад Народне скупштине, подносим оставку на место потпредседника Владе […]

уторак, фебруар 15, 2011 / 17:25

Лидер Г17 плус Млађан Динкић поднио је оставку на мјесто потпредсједника Владе Србије и министра економије и регионалног развоја, дан након што је премијер Мирко Цветковић покренуо поступак за његово разрјешење са функција у Влади, јављају српски медији.

"У циљу да убрзам поступак и не оптерећујем рад Народне скупштине, подносим оставку на место потпредседника Владе и министра економије и регионалног развоја", рекао је Динкић.

Он је рекао да жели да "Влада остане стабилна до краја мандата и да не жели да буде доживљен као препрека европским интеграцијама Србије".

"У интересу консолидације привреде после економске кризе, као председник Г17 плус, члана владајуће коалиције, предложићу вам кандидата за новог министра економије и регионалног развоја, као и кандидате за нове министре у ресорима који према коалиционом споразуму припадају Г17 плус", поручио је Динкић.

Од сада ће Динкић обављати посао шефа посланичке групе Г17 плус у Скупштини Србије, а његова замјеница биће Сузана Грубјешић, досадашња шефица те посланичке групе.

Радио-телевизија Србије сазнаје да ће министарка за Национални инвестициони план Верица Калановић своју оставку Цветковићу поднијети сутра.

Цветковић је јуче је поднио захтјев за разрјешење Динкића и државног секретара Слободана Илића. Послије сједнице Предсједништва Г17 плус, Калановићева је одлучила да поднесе оставку на челно мјесто у Министарству за Национални иневстициони план. Остали чланови Г17 плус остали су у Влади.

Осим Динкића и Калановићеве, Г17 у Влади има министре омладине и спорта – Снежану Самарџић-Марковић, културе – Небојшу Брадића и телекомуникација и информационог друштва – Јасну Матић. Министар здравља Томица Милосављевић раније је поднио оставку.Оставите одговор