Џомбић примио Флечера: Демократија на нивоу

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић разговарао је данас, у Бањој Луци, са шефом Мисије ОЕБС-а у БиХ Флечером М. Бертоном о досадашњој сарадњи Републике Српске и БиХ са Мисијом ОЕБС-а у БиХ, заједничким пројектима али и о демократији, као основи развоја друштва. Премијер Александар Џомбић је нагласио да је демократија у Републици Српској на […]

уторак, 20 септембра, 2011 / 16:50

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић разговарао је данас, у Бањој Луци, са шефом Мисије ОЕБС-а у БиХ Флечером М. Бертоном о досадашњој сарадњи Републике Српске и БиХ са Мисијом ОЕБС-а у БиХ, заједничким пројектима али и о демократији, као основи развоја друштва.

Премијер Александар Џомбић је нагласио да је демократија у Републици Српској на високом нивоу што се изражава кроз отворену дискусију у Народној скупштини Републике Српске али и кроз комуникацију са средствима јавног информисања. Он је додао да је за развој демократије у Републици Српској и БиХ велики допринос дала Мисија ОЕБС-а кроз процесе као што су избори, формирање власти и неки други процеси.

Шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Флечер Бертон истакао је да Мисија ОЕБС-а подржава активности Републике Српске и БиХ на путу ка евроатланским интеграцијама и понудио наставак партнерског односа, нарочито у областима као што су образовање, владавина права, људска права и безбједност.

На састанку је констатовано да је сарадња Републике Српске и БиХ и Мисије ОЕБС-а до сада била на високом нивоу са обостраном жељом да тако буде и у наредном периоду.

Премијер Џомбић упознао је представнике Мисије ОЕБС-а са привредном и економском ситуацијом у Републици Српској и БиХ. Говорио је о буџетима институција, реформама, индустријској производњи, тржишту рада као и о пројектима у области енергетике и потенцијалима које Република Српска има у тој области.

Разговарано је и о другим актуелним питањима која се односе на Републику Српску и БиХ.Оставите одговор