Џоли: У земљи крви и меда

Редитељски првенац глумице Анђелине Џоли под називом "У земљи крви и меда” биће премијерно приказан у Америци у децембру, пренео је данас сајт "Диџитал спај”. Љубавна прича смjештена у време рата у Босни почеће са приказивањем у америчким биоскопима 23. децембра. „Филм се бави ратом у Босни, али је такође и универзалан. Жељела сам да […]

четвртак, новембар 1, 2012 / 00:00

Редитељски првенац глумице Анђелине Џоли под називом "У земљи крви и меда” биће премијерно приказан у Америци у децембру, пренео је данас сајт "Диџитал спај”.

Љубавна прича смjештена у време рата у Босни почеће са приказивањем у америчким биоскопима 23. децембра. „Филм се бави ратом у Босни, али је такође и универзалан. Жељела сам да испричам причу како су људске везе и понашање дубоко погођени животом у рату”, рекла је Џолијева новинарима у Кану и која је написала сценарио за филм.

Главне улоге у филму глуме Жана Марјановић, Горан Костић и Раде Шербеџија.

Џолијева је рекла да бивша Југославија има „богату историју драмских умјетности”. „Глумачка екипа је била изванредна. Била ми је част и привилегија да сарађујем са њима и веома се радујем што ће сви видјети њихов огроман таленат”, рекла је она.

Филм Анђелине Џоли изазвао је контроверзе у Босни, где су представнице жена жртава рата протестовале због гласина да је тема филма љубавна прича између Муслиманке и Србина који је силује. Те гласине Џолијева је више пута демантовала.Оставите одговор