Док се Вишковић крчка, Чубриловић ипак чека унутарстраначку одлуку ДНС

Замјеник предсједника ДНС Недељко Чубриловић рекао је да је СНСД на октобарским изборима остварио резултат којим може да диктира услове, али да ће страначки органи ДНС одлучити да ли ће прихватити те услове.

четвртак, новембар 1, 2018 / 18:44

„Мање је важно шта је мислим да је оправдано у овом тренутку. Капацитет СНСД је такав да ће сигурно у новој коалицији диктирати одређене услове“, рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци, коментаришући најаве да би СНСД могао дати новог премијера.

Он је навео да ДНС још није заузео став о том питању и да органи странке још нису ни засједали. „Када будемо имали коначан став, онда ћемо коментарисати“, додао је Чубриловић.

Чубриловић каже да није разговарано ни унутар ДНС-а, а поготово не са коалиционим партнерима, о томе да ли ће поново бити предсједник Народне скупштине Републике Српске.

Одговарајући на питање хоће ли ДНС пристати на, евентуално, мањи број министарстава у новој влади да би то мјесто припало Уједињеној Српској, он је рекао да то треба питати оне који најављују такве могућности, а ДНС ће се изјаснити када буде имао неке понуде, обавио разговоре и органи странке заузели коначне ставове.

Чубриловић је, коментаришући евентуалну коалицију СДС-а са СНСД-ом на нивоу БиХ, рекао да након сваких избора дође до сукобљавања мишљења унутар странака, додајући да ово питање треба поставити СДС-у јер је њихова ствар како ће о томе одлучити.

Одговарајући на питање да ли ће посланицима бити укинут „бијели хљеб“, Чубриловић је рекао да је било покушаја да се то уради и у претходном сазиву Народне скупштине, али да то до данас није урађено, те све зависи од људи који ће одлучивати у новом сазиву.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *