07:49 Вучић и естрада: Плац у селу, Американци који поштују Дражу и четнике, плус ракија за Трампа07:44 На истоку старе приче: Јужна оптужује Сјеверну Кореју (и обратно)07:28 Убијен демострант: Док се полтронски медији баве Бјелорусијом, у Египту протести забрањени од 2013. године07:16 Након литијске кампање, грађанистанска КОВИД-маска: Алекса Бечић никад не би освештао зграду Општине Будва07:09 Кренула кола низастрану: ДПС по анкети ЦЕДЕМ изгубио седмину гласова06:53 Воле нас к'о своје: УНДП и Британска амбасада имају велики интерес да дигитализују државну управу06:13 Панеуропска унија и Католичка црква отворили "Еуропски центар за мир и сурадњу" без присуства Срба06:06 СДС на изборе излази под слоганом: За Српску по мјери свих нас17:10 Вучићу не пада на памет: Пленковић би мијењао Дејтонски споразум22:15 Европски дан језика - без српског писма

Радојичић обећао два нова моста у Бањој Луци

Бањалучки градоначелник Игор Радојичић рекао је данас да Бањалуку у наредној години очекују бројни капитални пројекти, међу којима је и изградња моста у насељу Српске Топлице, као и пројектовање великог моста у насељу Долац.

четвртак, 1 новембра, 2018 / 18:46

Радојичић је на Мраковици, гдје се одржава савјетовање о стратешком планирању, којем је присуствовао и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, навео градска власт данас разматра планове за 2019. и 2020. годину, али и за период још једног, четворогодишњег мандата.

Градоначелник Бањалуке је рекао да је планирано да се овај посао ради и у наредном мандату, односно до 2025. године, саопштено је из Градске управе.

„Планирамо и градњу велике конгресно-конференцијске дворане, која нам је од изузетног значаја за развој конгресног туризма, наставак развоја пословних зона, али и трансформацију појединих градских предузећа, с циљем да буду много ефикаснији него што је то сада случај“, рекао је Радојичић.

Он је додао да ће на овом савјетовању бити утврђена листа задатака за наредне двије године, те план за период до 2025. године.

Говорећи о планираним пројектима, начелник градског Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић прецизирао је да ће се будући мост у Српским Топлицама градити на локацији око 250 метара узводно од садашњег.

Он каже да је са представницима Завода „Др Мирослав Зотовић“, који, послије куповине бање у Топлацима, имају велике планове за развој овог дијела града, договорено да се садашњи мост претвори у пјешачки, док би нови био грађен на локацији код „Нестро“ пумпе.

Сандић је рекао да ће се у наредној години припемати пројектна документацију, расписати конкурс за идејно рјешење и рјешавати имовинско-правне односи за нови мост у насељу Долац, док ће сама реализациа односно градња бити изведена у наредним годинама.

Он је истакао да је за наредну годину планирана и друга фаза обнове пјешачке зоне у центру града, на потезу код Банског двора и Палате Републике, с тим да ће почетак тих радова морати сачекати завршетак текуће реконструкције Култирног центра Бански двор.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да је са колегама из Бањалуке подијелио искуства, истичући да је ово добра прилика да се прошири сарадња између два града.

Он је рекао да је са колегама из Бањалуке разговорао о комуналним проблемима, привредном амбијенту и изазовима са којим се суочавају у свакодневном раду, али и процесу у вези са бањалучком кандидатуром за европску пријестоницу културе 2024. године, с обзиром на то да је Нови Сад ово, изузетно признање освојио за 2021. годину.Оставите одговор