Додик: Ништа нисмо нудили СДС-у, јаки смо и без њих

Предсједник Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ Милорад Додик рекао је да је СНСД спреман и јак да самостално изађе на предстојеће изборе, те да није било никаквих понуда о некаквој врсти коалиције са Српском демократском странком /СДС/ на нивоу Републике Српске. "Нема могућности да СНСД и СДС иду јединствено на изборе. То не би имало смисла […]

четвртак, април 4, 2013 / 15:00

Предсједник Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ Милорад Додик рекао је да је СНСД спреман и јак да самостално изађе на предстојеће изборе, те да није било никаквих понуда о некаквој врсти коалиције са Српском демократском странком /СДС/ на нивоу Републике Српске.

"Нема могућности да СНСД и СДС иду јединствено на изборе. То не би имало смисла ни према овом народу", рекао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.
Лидер СНСД-а је нагласио да ова партија већ има своје кандидате за предсједничке функције, те да се очекује рјешење одлуке "Сејдић-Финци" да се каже и ко је други кандидат.

Коментаришући медијске спекулације да је СДС-у на разговорима о реализацији платформе о заједничком дјеловању на нивоу БиХ нуђена нека врста коалиције, Додик је рекао да је на састанку било ријечи исључиво о платформи, а да су СДС-у упућене и критике због некоректног понашања у вези са функционисањем Републике Српске.

Он је нагласио да СНСД-у није био потребан СДС ни на нивоу БиХ, али да је платформа потписана да би се показала снага Републике Српске, те да је и данас, након проблема у функционисању платформе, најважније да јединство на нивоу БиХ буде очувано.

"Зато се више нико не може понашати унилатерално и без сагласности друге стране. Ако СНСД, који има дупло више посланика од СДС у Парламентарној скупштини БиХ, може то да прихвати, онда и СДС треба тако да учини", истакао је Додик.

Додик је нагласио да СНСД са коалиционим партнерима сигурно има побједничку снагу и када се саберу гласови СНСД-а, ДНС-а и СП-а на локалним изборима то далеко премашује опозицију.

Предсједник СНСД-а је рекао да је СДС обећао много и на локалним изборима, али да се не показује успјешним ни у једној локалној заједници.

Говорећи о функционисање градске власти у Бањалуци, Додик је рекао да овај град традиционално припада СНСД-у, те да неће бити проблема са коалиционим партнерима, али да они морају да разумију одговорност коју има СНСД.Оставите одговор