Додик не путује код Путина јер му долазе гости на славу

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да би Дејтон два довео до распада БиХ, као и да су странци доста уништили Дејтонски мировни споразум, али да је, упркос томе, потребно борити се и градити што већи аутономни статус за РС.

понедељак, 30 априла, 2018 / 11:33

"Свака друга прича – о Дејтону два, Дејтону шест, довела би до распада БиХ", нагласио је Додик.

Он је за "Српски телеграф" рекао да за Републику Српску разумијевања има предсједник Србије Александар Вучић на којем су, како је оцијенио, велика одговорност и велики притисци.

"На њему је велика одговорност и велики су притисци. На мени је, пак, да у немогућим условима браним идеју и опстанак Републике Српске", рекао је Додик.

Предсједник Републике Српске потврдио је да неће путовати на инаугурацију предсједника Русије Владимира Путина у Москву, која се одржава 7. маја у Москви, наводећи да је дан раније Ђурђевдан – његова крсна слава.

"Моја слава је Ђурђевдан, ту сам, као сваки добар домаћин и Србин, остат ћу овдје", рекао је Додик.

Додик је рекао да је у политику ушао због кошарке, коју је играо у младости, јер је "због свега што је тада видио" било неминовно да се ангажује у друштвеном раду, те нагласио да је поносан што је био члан Савеза комуниста.

Он је навео да му је најтежи моменат у каријери био када му је, због одбијања беспоговорне послушности, некадашњи предсједник СР Југославије Слободан Милошевић, скоро двије године забранио улазак у Србију.

"Посљедњи сусрет имали смо у Вили `Мир`, која је касније бомбардована. Тражио је да поднесем оставку на мјесто премијера. Одбио сам. Мјесец и по дана касније забранио ми је улазак у Србију", рекао је Додик.7 КОМЕНТАРА

 1. Најновија: Председник Путин ће пролонгирати инаугурацију до могућности присуства председника Р Српске.

  Него, шта би преЦедниче са декларацијом снсд-а и референдимом у 2018?

  „Ukoliko do kraja 2017. godine ne bude vidljivih procesa i mjerljivih rezultata uspostavljanja pozicija Republike Srpske u skladu sa Aneksom 4. Daytonskog mirovnog sporazuma, Narodna Skupština RS treba u toku 2018. godine raspisati referendum o samostalnom statusu Republike Srpske, čime se ova Deklaracije i završava“

  1. Zasto se vama turcima toliko zuri sa raspisivanjem referenduma o statusu Srpske u istoj ?
   Hrvati su cekali 45 godina
   Siptari su cekali 63 godine
   Srpskoj je tek 26 godina starosti .
   Sve u svoje vrijeme i kada dođe mig od velikih igraca , zato uzmite kikiriki i lezerno se naslonite referenduma ce biti a da se taj dan blizi vidi se po turskoj nervozi u saray evu koja je svakim danom veca

  2. Да ли Ви то легализујете те тзв. референдуме?
   Референдум у „лијепој њиној“ у којој су , прије истога , укунули конститутивност Српског народа. Независност КосМета потпомогнуту НАТО бомбама тек не вриједи помињати , вама сљедбеницима „великог баје“ , јер ви никада не можете схватити шта значи жртвовати се за властити народ. Када би Ви то знали и разумјели не би се тако обраћали „славија“-и који се за ту исту Р. Српску борио а странци му је , као и свима нама осталим борцима ВРС , отели и предали у руке дезертерима и ратним профитерима из црвене секте. Зато , мало лакше са тим кики-рикијем да вам свима из секте исти не запне у грлу јер је народу дозлогрдило насиље које проводите и могао би народ , народски речено : „окренути ћурак“.