Предсједница Владе Српске наставља турнеју по ентитету Аризона

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас литургији у цркви Светог Саве у Фениксу /савезна држава Аризона/, те свечаном банкету који је у њену част организовала Српска православна црквена општина Свети Сава.

понедељак, 30 априла, 2018 / 11:35

Овом приликом предсједница Цвијановић је изразила захвалност Српској православној цркви и свештенству у савезној држави Аризона на посвећености очувању духовног живота и националног идентитета српског народа у расијању.

Обраћајући се присутнима, предсједница Цвијановић је изразила задовољство чињеницом да све већи број људи из дијаспоре изражава спремност да се повеже са институцијама Републике Српске.

Она је нагласила да су Срби у расијању недјељиви дио српског народа и да је за Републику Српску од изузетне важности да њени грађани, кроз активно учешће у културном, привредном, али и политичком животу Српске, покажу своју повезаност са матицом, без обзира гдје живе.

Предсједница Цвијановић је овом приликом истакла и да је Српска, упркос изазовима са којима се сусреће, стабилна, да биљежи добре резултате и да сигурно корача у будућност, те изразила жељу да наш народ у расијању буде дио те будућности.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је и са главним тужиоцем америчке савезне државе Аризона, Марком Брновићем, о политичкој, економској и безбједносној ситуацији у Републици Српској и региону.

Брновић, који поријекло води са наших простора, члан је Републиканске странке, а функцију главног тужиоца Аризоне обавља од 2014. године.Оставите одговор