Демофестов побједник „Норд“ аванзовао турнејом по Азији

Бањалучки Демофест, најпознатији регионални фестивал демо бендова, поново се доказао као сигурна одскочна даска за музичке таленте са еx-Yу подручја, кажу они, а ми додајемо и рубрике „Пресловљено“. Екс Ју би ми, да икад пишемо, писали како прочитасте.

уторак, март 13, 2018 / 19:02

У јеку 11. Демофест конкурса за такмичаре, овога пута сјајне вијести долазе из Ријеке, одакле долази алтер роцк бенд Норд, један од побједника Демофеста, који за неколико дана креће на прву интерконтинеталну турнеју – по Азији!

Наиме, након што је Норд прошле године уз помоћ Демофеста објавио хваљени студијски првенац „Плаy Рестарт“ (Геенгер Рецордс), услиједила је сарадња са кућом Алпха Омега Манагемент, која је заслужна за споменуту турнеју, званичног назива „Плаy Рестарт Цхина Тоур“. Турнеја по Кини ће бити одржана од 16. марта до 6. априла, током које ће Норд одсвирати 16 концерата у исто толико градова.

„Врло се често сјетимо гдје смо и како почели, и гдје нам је била прва права одскочна даска, а то је наравно јединствени Демофест у Бањалуци. Да није било те пријаве, ево, стварно сумњам да би се ствари развијале једнаком брзином и да би већ сада путовали за Кину, и то након само непуне четири године рада са Нордом“, каже узбуђено Михаел Просен, фронтмен бенда.

С обзиром на то да је у току конкурс за такмичарске групе 11. Демофеста, Михаел и екипа позивају регионалне демо бендове да се обавезно пријаве.

„Од срца препоручамо сваком глазбенику у регији нека се пријави на овај фестивал, јер изгубити немају баш ништа, а добити могу јако, јако пуно. Вољели би искористити прилику и још једном се захвалити невјеројатној скупини људи који чине овај фестивал, на свим њиховим супермоћима којима успијевају одржати Демофест и чинити га једним од најбољих глазбених фестивала и опћенито искустава које глазбеник може искусити. Драги наши суперјунаци – велико хвала и поздрави од ваших Нордоваца!“, наводе из Ријечани.

Нордовим успјехом ништа мање нису поносни ни представници Демофеста, који истичу да је ово још само један од показатеља да се уз адекватну подршку ауторским бендовима и заједничким снагама могу направити велике ствари.

„Изузетно смо поносни на Норд и на све што су успјели да направе након побједе на Демофесту. Понекада је довољна и најмања подршка да се остваре велики резултати те зато још једном позивамо све демо бендове да се пријаве на конкурс за 11. Демофест, који и ове године реализујемо уз помоћ Бањалучке пиваре, као нашег генералног спонзора“, наводе из Демофеста.

Конкурс за такмичарске бендове 11. Демофеста је отворен до 1. априла 2018. године, а све детаље можете потражити на званичном Демофест сајту демофест.орг.

Овогодишњи Демофест ће бити одржан од 19. до 21. јула на простору тврђаве Кастел у Бањалуци.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *