Грчка пријети клубовима забраном играња у Европи

Замјеник министра спорта у Влади Грчке Јоргос Василијадис изјавио је да је спреман за сценарио "Грезгит”, односно да Међународна фудбалска федерација (ФИФА) избаци репрезентацију Грчке и клубове из свих такмичења само да би се смирила ситуација у тој земљи.

уторак, март 13, 2018 / 18:17

Грчка Влада зауставила је такмичење у првенству после хаоса у Солуну на мечу ПАОК-а и АЕК када је власник црно-белих Иван Савидис, револтиран поништеним голом његовом клубу, улетио на терен наоружан да се обрачуна са судијом.

ПАОК се бори за титулу шампиона Грчке, коју није освојио више од три деценије, а поништени гол у дерби мечу против атинског АЕК-а толико је изнервирао Солунце да су кренули у лов на судију Јоргоса Коминиса.

Грчка полиција издала је налог за хапшење Савидиса, Влада Грчке је на хитној седници одлучила да на неодређено време прекине фудбалски шампионат.

Поједини грчки медији спекулишу да би могла да буде донијета драстична мјера коју је својевремено донијела Енглеска, тачније премијерка Маргарет Тачер, после ужаса на стадиону "Хејсел" у Бриселу, када је тамошним клубовима забањено играње у европским такмичењима на неколико година.Оставите одговор