Даворин Бајић: Инцко је у праву – Сретан вам дан Војске Републике Српске

"То је једна могућа посљедица, али није важна. Важно је више да код неких Срба почиње процес да другачије размишљају о својој прошлости, размишљају о томе гдје желе да живе њихова дјеца”, изјава је Валентина Инцка. И потпуно је у праву. Доста Срба почело је другачије да размишља.

среда, 12 маја, 2021 / 08:49

Кампања из ФБиХ, притисци "међународне заједнице", те дјеловање невладинића уз садејство са појединим медијима, довели су до тога да је доста Срба репрограмирало своје мишљење, одбацујући своје идентитетске вриједности.

Наметнут им је осјећај колективне кривице, што и јесте циљ побројаних, који траје већ више деценија. Лабилни и интересџије су насјели. У доказивању своје лабилности и одбацивања наметнуте кривице губе се пљујући по Републици Српској, желећи да буду већи папе од папе.

Једна од ствари на коју требамо бити поносни је и Војска Републике Српске. Омогућила је наш опстанак и останак на овим просторима. Ко је згријешио нека буде праведно кажњен али не каљајте част ВРС, њену част, жртву и остварени циљ.

Ово вам кажем као неко ко је на својој кожи осјетио шта би се свима десило да није било Републике Српске и ВРС, и као неко ко је као припадник ВРС часно бранио да остали не осјете што сам ја. Срећан ти дан Војско!И да, ја желим да моја дјеца живе у просперитетној Републици Српској, да знају ко су, да буду поносна на своју вјеру, културу, историју… да друге и другачије поштују и не угрожавају.

За све остало ту су Америке, Аустралије, Њемачке…