Даворин Бајић: У Бањој Луци забрањена мултикултуралност и мултиетничност!

Понедељак предвече, Св. Сисоја, одлазак у један реномирани бањалучки ресторан, са кумовима и рођацима да прославим рођендан кћеркица. Иако не обичан дан (за мене), нисам могао ни замислити да ћу доживјети дискриминацију угрожавањем мултикултуралних и мултиетничких слобода.


Даворин Бајић: Инцко је у праву – Сретан вам дан Војске Републике Српске

"То је једна могућа посљедица, али није важна. Важно је више да код неких Срба почиње процес да другачије размишљају о својој прошлости, размишљају о томе гдје желе да живе њихова дјеца”, изјава је Валентина Инцка. И потпуно је у праву. Доста Срба почело је другачије да размишља.


Даворин Бајић: Јесте ли чули да НАСА слијеће на територију Републике Српске?

Поштовани Ректоре, колеге, студенти и свеколика јавности Републике Српске. Као ванредни професор Природно-математичког факултета Универзитета у Бањој Луци осјећам потребу да се јавно оградим, у лично име, од званичног дописа који је упутио Проректор за наставу и студентска питања Универзитета у Бањој Луци господин Страин Посављак.


Даворин Бајић: Писмо Митрополиту Дабробосанском

Обраћам Вам се поводом појаве да одређени број Црквених општина и парохија своју комуникацију са становништвом и јавну презентацију рада обавља на латиничном писму. Конкретно се ради о Црквеној православној општини Високо и њеној презентацији, као и објавама на друштвеној мрежи Фејсбук.