Црнадак: Тражимо од ЦИК поништавање избора у Добоју

"Партија демократског прогреса послала је званичан захтјев Централној изборној комисији БиХ за поништавање избора у Граду Добоју", рекао је потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак, додајући да ПДП тражи од ЦИК БиХ и одређивање термина за поновно одржавање избора у Добоју.

среда, новембар 18, 2020 / 19:26

"Посматрачима ПДП-а забрањено је да врше своју функцију на укупно 68 бирачких мјеста, чиме је изборни процес непоправљиво контаминиран, те због тога резултати овако спроведених избора немају значај и не смију се примјењивати. Начин на који је СНСД-ова власт спровела изборе у Добоју је такав да  су могли попунити гласачке листиће и дан раније у својим страначким просторијама, јер осим забране присуства на бирачким мјестима у току изборног дана, наши посматрачи нису учествовали ни у надгледању припреме бирачких мјеста, нити бројања гласова", истиче Црнадак.

Он каже да у оваквом изборном процесу, који није ни законит ни вјеродостојан, није могла бити испоштована воља бирача:

"Основно право сваке странке је да има своје посматраче на сваком бирачком мјесту, а у случају Добоја то право је потпуно поништено ПДП-у као и другим опозиционим странакама", закључује Црнадак.2 КОМЕНТАРА

    1. Ко ти брани да тражиш поновно бројање, у Добоју су покрадени избори.

Оставите одговор