Честитка за Приштину из Бурундија: Повучено признање

Јесте да је далеко, али је од срца. Шеф српске дипломатије Ивица Дачић изјавио је данас да је Бурунди повукао признавање независности Косова, што је одличан естрадно-политички пропагандни доказ да борба против резултата агресије никад не смије престати.

субота, фебруар 17, 2018 / 13:19

Дачић, који је недавно боравио у посети Бурундију, рекао је на ванредној конференцији за новинаре у Министарству спољних послова у Београду да је та земља повукла „признање независности Косова“.

Према његовим ријечима, Бурунди је повукао признање независности Косова прије два дана, али је министар спољних послова данас одлучио да пренесе вијест на десетогодишњицу једностраног проглашења независности.

„Ово је за дан независности такозваног Косова честитка из Бурундија“, рекао је Дачић и додао да одлука Бурундија показује колико је „крхка косовска независност“ и колико су лажни подаци које власти у Приштини показују својим грађанима.

Дачић је додао да повлачење признавања независности Косова показује да „се без договора са Србијом то питање не може ријешити“.

Српски министар је оцијенио да је проглашење независности „неуспјели експеримент и насиље над Србима и међународним правним поретком“.

Косово данас и сјутра слави десету годишњицу проглашења независности одлуком своје Скупштине 17. фебруара 2008. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *