Чанак: Крећемо у борбу за аутономију

Лидер Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак каже да ће одмах послије завршених избора та странка кренути у политичку борбу за пуну аутономију Покрајине, која ће бити загарнатована Уставом Србије. "Одмах послије избора ЛСВ ће кренути у бескомпромисну политичку борбу, која ће трајати до победе. Победа је кад Војводина буде имала пуну законодавну, судску и […]

понедељак, 30 априла, 2012 / 09:24

Лидер Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак каже да ће одмах послије завршених избора та странка кренути у политичку борбу за пуну аутономију Покрајине, која ће бити загарнатована Уставом Србије.

"Одмах послије избора ЛСВ ће кренути у бескомпромисну политичку борбу, која ће трајати до победе. Победа је кад Војводина буде имала пуну законодавну, судску и извршну власт, враћену имовину, коју јој дугује Србија, као и своје приходе, а све то загарантовано Уставом Србије", рекао је Чанак синоћ на предизбнорној конвенцији ЛСВ-а.

За лидера ЛСВ-а Европска унија (ЕУ) нема алтернативу, како каже, не што је ЕУ рај, него зато што је свака друга опција близу пакла.

"Многи ће рећи, па, и ЕУ није рај, што је тачно. Али свака друга алтернатива много је ближе паклу, него иоле нечему добром за Србију", навео је Чанак.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *