03:13 Течни Антартик: Отопли ли планета три степена, ниво мора расте годишње пет центиметара глобално21:10 Брегзитовање у Ламаншу: Француска британском острву пријети искључењем струје, Британци шаљу морнарицу19:20 Макрон јавно одао почаст Наполеону, кад очекујемо да ће Нијемци Хитлеру?18:35 Ефбих остаје без гаса: Није због Лаврова већ Енергоинвеста11:47 Ненад Вуковић: Билдање Додикових политичких мишића, нема разговора са онима који говоре еРеС10:41 Петровић сазвао директоре јавних предузећа: Пораст броја запослених, нагомилани дугови, лоша контрола10:34 Вучић: Мијењали би само границе Србије - што не подијелите Авганистан, Сирију, Ирак?10:31 Израчунали смо дигитроном: Прије 153 године рођен Мика Алас10:22 Нема ту ништа сензационално: Ловци из Змијања љути на возача који је јурио медвједа колима10:09 Голићка и Ћосић о утопљавању Дејтонке и проглашењу парка природе Требевић

Брчкало: Влади не иде математика, процентни рачун и логика

"Док се власт хвали повећањем пензија од преко 20%, заборављају напоменути да се то односи само на највише пензије, а таквих је у Републици Српској најмање. Још једном до изражаја долази лоша математика, процентни рачун, логика, али и бескруполозно обмањивање народа од стране премијерке Жељке Цвијановић и министра финансија Зорана Тегелтије", изјавио је шеф Клуба посланика ПДП-а у НСРС Мирослав Брчкало.

среда, 8 августа, 2018 / 11:13

"С друге стране, те самозване патриоте распају новац на сумњиве тендере, дискутабилне лобисте, крчме наше природне ресурсе, док у исто вријеме сами себи повећавају плате. Већина њих прима плате и накнаде по више основа, узимајући народне паре и трпајући их само у своје и џепове своје родбине и кумова. Једна од првих мјера које ће ПДП, заједно са коалиционим партнерима из Савеза за побједу, донијети након побједе на изборима је да једна особа може примати плате и накнаде из буџета само по једном основу, што ће довести до уштеда које ће омогућити више радних мјеста и праведнију Републику Српску", додао је Брчкало.

"Подсјећам јавност да је ова власт увијек отимала од најугроженијих категорија, као што је својевремено смањење загарантованих пензија борцима ВРС, а таквих је близу 40.000.

То је највећа послијератна издаја ових квази-патриота, а образложење такве одлуке од стране тадашњег ресорног министра је била да нема новца и да су им борци Војске Републике Српске на терету. Дезертери и издајници су се и тада дрзнули да отимају од оних који су своје године, ране и дијелове тијела ставили на браник отаџбине, а такву политику су наставили свих ових година", закључио је Брчкало.