У Јапану владају висок стандард и тешки сексизам у образовању

Управа Медицинског Универзитета у Токију извинила се након што је интерном истрагом потврђено да су више од десет година преправљани резултати пријемних испита, како би се ограничио број женских студената.

среда, август 8, 2018 / 11:19

Адвокати укључени у истрагу дошли су до сазнања да је Универзитет манипулисао резултатима свих пријемних испита од 2006. године, а можда и раније, што је потврдило недавне извјештаје јапанских медија о таквим радњама, чији је циљ био да што више мушкараца постану љекари.

Из управе Универзитета саопштено је да се манипулације нису требале догодити и да се неће догађати у будућности.

У саопштењу се наводи да ће да ће Универзитет размотрити могућност ретроактивног примања студената који би положили пријемни испит да није било манипулација, али није наведено на који начин ће то бити урађено.

Истрага је показала да је на пријемном испиту ове године на резултатима тестова женских кандидата умањено за по 20 одсто, а да је, затим, по 20 бодова додато на резултате тестова мушких кандидата.

Сличне манипулације вршиле су се годинама, јер је Универзитет желио да образује мање женских љекара, под претпоставком да ће жене скратити и завршити своје каријере након што постану мајке, јавио је „Гардијан“.

Адвокат Кенџи Накаи манипулације је назвао „дубоким сексизмом“ и додао да истрага упућује на то да је ректор Универзитета узимао новац од појединих родитеља како би њихови синови били примљени на студије.

Он је рекао да извјештај истраге обухвата само посљедње манипулације и да је неопходна даља истрага.1 КОМЕНТАР

  1. Dati toliko pomoći najgoroj stoci i nezahvalnicima kakvi su BiH i Srbija a pri tome svjesno uništavati svoj narod može samo Japan.
    Možda će se to pokazati kao ispravno već za 50 do100 ili najdalje za 150 godina ali sada djeluje potpuno suludo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *