17:26 Важан јубилеј: Прије 60 година први човјек у свемиру је постао онај који је писао ћирилицом17:02 Деманти градоначелника Приједора: СДС је извукао моје ријечи из контекста, неће ме посвађати са борцима ВРС16:17 Песков: Кијев мора поштовати обавезе из споразума у Минску15:45 Златна грозница тресе Источну Европу15:37 Борба против пандемије створила четрдесет нових милијардера15:22 Акције Алибабе порасле шест одсто у Њујорку након казне у Кини15:15 Зора Видовић присутна на прозивци ММФ за југоисточну Европу15:07 Џафи честита почетак Рамазана, Фронтал се придружује - он муслиманима малим словом, ми и онима што се пишу великим15:01 Новаковић-Бурсаћ: Тужилаштво БиХ ради политички задатак: Формирају предмет због обиљежавања Дана руских добровољаца, а ни један за злочине муџахедина14:51 Мира Пекић о економији у Дејтонки: Расту само задужења - дуг досегао 12 милијарди

У Јапану владају висок стандард и тешки сексизам у образовању

Управа Медицинског Универзитета у Токију извинила се након што је интерном истрагом потврђено да су више од десет година преправљани резултати пријемних испита, како би се ограничио број женских студената.

среда, 8 августа, 2018 / 11:19

Адвокати укључени у истрагу дошли су до сазнања да је Универзитет манипулисао резултатима свих пријемних испита од 2006. године, а можда и раније, што је потврдило недавне извјештаје јапанских медија о таквим радњама, чији је циљ био да што више мушкараца постану љекари.

Из управе Универзитета саопштено је да се манипулације нису требале догодити и да се неће догађати у будућности.

У саопштењу се наводи да ће да ће Универзитет размотрити могућност ретроактивног примања студената који би положили пријемни испит да није било манипулација, али није наведено на који начин ће то бити урађено.

Истрага је показала да је на пријемном испиту ове године на резултатима тестова женских кандидата умањено за по 20 одсто, а да је, затим, по 20 бодова додато на резултате тестова мушких кандидата.

Сличне манипулације вршиле су се годинама, јер је Универзитет желио да образује мање женских љекара, под претпоставком да ће жене скратити и завршити своје каријере након што постану мајке, јавио је "Гардијан".

Адвокат Кенџи Накаи манипулације је назвао "дубоким сексизмом" и додао да истрага упућује на то да је ректор Универзитета узимао новац од појединих родитеља како би њихови синови били примљени на студије.

Он је рекао да извјештај истраге обухвата само посљедње манипулације и да је неопходна даља истрага.1 КОМЕНТАР

Оставите одговор