20:15 Милан Тегелтија: Да ли могу физички боравити у Ефбиху?13:00 Државни тероризам: Предсједник Ирана оптужио Израел за убиство нукеарног научника у Техерану12:50 Преко тристо доживотних робијаша у Турској због неуспјешног покушаја пуча против Ердогана11:47 Премијера серије Кости у Српској од почетка 2021. на БН ТВ11:42 Отресање ногом: Одлазећа Влада ЦГ даје 80.000 еура против "Асимилације Црногораца у Србији"08:25 Ко каже да је Сјеверна Кореја изолована: Пјонгјанг закључан због короне08:21 Јупитер и Сатурн 21.12.2020. никад ближе још од времена Стефана Првовјенчаног23:45 Шаровић: Ако републичка власт посегне за измјенама закона о локалној самоуправи - осјетиће реакцију народа22:57 У Бањој Луци ни прага: Тенк са Кошара у меморијалном центру у Крушевцу20:08 Нацрт, не цртеж: Слободни умјетници улазе у закон као самостални + стручњаци у култури

Бијељина: Оптужен за превару тешку 2,5 милиона КМ

Осим детаља око овог кривичног дјела предатог суду, дирљиво је видјети како у МУП РС овлаштени просто не могу да напишу Фолксваген Туарег В6 и Крајзлер (ПТ Крузер још мање).

четвртак, 22 фебруара, 2018 / 10:54

Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са полицијским службеницима Полицијске управе Бијељина, окружном јавном тужилаштву Бијељина, поднијели су извјештај против лица иницијала А.П. (1995) из Бијељине, због сумње да је извршио кривично дјело „Превара“ из члана 239 КЗРС.

Лице се сумњичи да је у намјери да себи прибави противправну имовинску корист, лажним приказивањем чињеница, у више наврата оштећено лице, држављанина Швајцарске, довео у заблуду да изврши трансфере новца преко властитих рачуна на рачун осумњиченог лица.

Потом је осумњичено лице без законом прописаних исправа дозначена средства подизало, те на тај начин прибавило противправну имовинску корист у износу већем од 2.574.000 КМ.

Напомињемо да је осумњичено лице иницијала А.П. лишено слободе 31.12.2017. године, у оквиру међународне истраге Управе криминалистичке полиције у вези са кривичним дјелима „Превара“.

У оквиру ове истраге полицијски службеници су у мјесецу јулу 2017. године извршили претресе на више локација, те су пронађени су и привремено одузети предмети који се доводе у везу са извршењем кривичног дјела, односно одузета је одређена количина документације, мобилни телефони, преносни рачунари, аутоматска пушка и меци, као и моторна возила марке VW „TOUAREG V6“ и „Chrysler“.Коментариши