Балијагић: Изетбеговићи руководили злочинима у Сарајеву

Тузлански адвокат Фарук Балијагић тврди да је бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић, уз сталну консултацију са својим оцем Алијом, руководио опарацијом „Орао“, којом је требало да буду уништени посљедњи докази злочина и тероризма над грађанима Сарајева које су у рату починили припадници терористичке групе „Шеве“. Он наводи да су ово утврдили и представници УН, […]

петак, 14 октобра, 2011 / 10:22

Тузлански адвокат Фарук Балијагић тврди да је бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић, уз сталну консултацију са својим оцем Алијом, руководио опарацијом „Орао“, којом је требало да буду уништени посљедњи докази злочина и тероризма над грађанима Сарајева које су у рату починили припадници терористичке групе „Шеве“.

Он наводи да су ово утврдили и представници УН, предвођени Јужноафриканцем Карлом Кенингом, а да се писмена наредба о операцији "Орао" и данас налази у Хашком трибуналу.

"Група `Шеве`, чији чланови и данас живе у БиХ и ван ње, била је намијењена за тероризирање Муслимана, Срба и Хрвата који нису били по укусу бошњачких владајућих политичара. Комплетну логистику `Шевама` је пружало тадашње Министарство полиције БиХ", истакао је Балијагић у интервјуу "Дневном авазу".

Према његовим ријечима, припадници "Шева" дејствовали се снајперима и убијали чак и припаднике Армије БиХ, па је Девета брдска беригада мислила да их убијају људи из Десете брдске бригаде и обрнуто.

"Упуцали су и Исмета Бајрамовића Ћелу само да не би сметао Бакиру Алиспахићу око тржишта дрогом. Најбољи снајперисти у `Шевама` били су Слободанка Шакић и њен брат, који су били прваци Југославије у стрељаштву", наглашава Балијагић.

Он наводи да су истражиоци УН дошли до података да су финансирање злочина над грађанима Сарајева финансирали Фабрика дувана и "Пивара" Сарајево.

"Из доказног материјала недвосмислено произилази да је много важнија личност од Алије био његов син Бакир, који је, фактички, имао све могуће информације од АИД-а и Муслиманске обавјештаје службе", истиче Балијагић.

Балијагић, на чију је кућу јуче више непознатих лица извршило напад рафалном паљбом из аутоматске пушке и бацањем ручне бомбе на терасу, тврди да је "народ у БиХ постао талац мафијашко-злочиначке политике појединих бошњачких политичара и моћника".

Према његовим ријечима, у току истраге у случају злочиначке организације Зиајда Зике Турковића показало се да су "задаци убитачне нарави" рађени блиндираним аутомобилом који је својевремено користио Алија Изетбеговић.

"`Ауди А8`, до којег је Турковић дошао својим везама са челницима СДА, кориштен је у акцијама ликвидације много више него `мерцедес МЛ` који је Турковић званично возио. Оно што је сигурно, аутомобил је припадао СДА. Неко за то мора бити одговоран", поручио је Балијагић.0 КОМЕНТАРА

 1. Видиш, ипак су их Срби гађали снајперима. Ова Слободанка и њен брат сигурно нису Бошњаци.

  Лагано се клупко одмотава. Кад већ Срби нису способни да вас раскринтају, вјерујемо у вас саме.

 2. Фарук, факат је да су рат у БиХ, почели твоји, Санџаклије.(За неупућене Фарук Балијагић је из Бијелог Поља). Факат је да су се дешавали и ратни злочини,и на простору који је контролисала АБиХ. Факат је да је најодговорнији за те злочине А.Изетбеговић(наравно и његов Бакир). Факат је да је А. Изетбеговић у Другом свјетском рату био припадник СС, коме су комунисти као и другим припадницима те јединице то опростили. Факат, да Алијин мезар чува Војска БиХ, коју сви ми плаћамо. Фарук, ти то све знаш.

 3. Алија се распао одавно заједно са табутом, али Бакир ће сигурно једног дана доћи Богу на истину, а онда ће отићи у пакао.Колико су они свога народа побили??? Шта је тек са оним нашим паћеницима који су били мањина тамо?

 4. Знало се тачно колико је снајпера подијељено у граду 1992, знало се тачно да је 90% тих снајпера завршило у муслиманским рукама таква је била и замисао будућег рата, знала се тачно и сатница кад који снајпер покрива наш дио града Грбавицу, Враца, Осмице, Лукавицу, Неџариће, Касиндолску, Рајловац, Вогошћу,…вјероватно су исто тако преузимали и сатнице „покривања“ улица на муслиманској страни града, а занимљиво да су фрку око „снајперисања“ грађана Сарајева ко по команди покретали западни медији прије свих аманпурова са цнн-а!

 5. Балија Балијагић, коначно један балија који недостаје у МХ федерацији, као услов без кога се не може запоћети са опоравком и излијечењем путем самоспознаје…

 6. a, je li zbog ovoga Karadzic prije prvih izbora rekao>ne smijemo dospustiti da pobijedi Durakovic. Sa Izetbegovicem cemo se lako dogovoriti..
  rammstein, 15.10.2011. 12:25:22
  vidim da si ti upucen u ta desavanja… ko je „zamisljao“ buduci rat?

Коментариши