Ана Брнабић: У Српску смо уложили 144 милиона марака – настављамо

Предсједник Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је сарадња Србије и Републике Српске огромна и обимна, о чему говори и чињеница да је Србија донацијама у разне области у Српску уложила више од 72 милиона евра, те најавила да ће Србија наставити са донацијама које ће износити више од милијарду евра.

понедељак, 17 маја, 2021 / 13:50

Након заједничке сједнице влада Републике Српске и Србије у Администаративном центру Републике Српске у Источном Сарајеву, Брнабићева је новинарима рекла да је било ријечи о пројектима који су у току, као и почетку нових пројеката о којима је раније било ријечи.

"Разговарали смо о заједничким већим и стратешким опројектима, али и мањим, али важним за грађане и Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/, јер се неки од пројекта односе и на општине у ФБиХ", истакла је она.

Брнабићева је навела да ће путем заједничког предузећа ХЕС "Горња Дрина", конкретно кроз ХЕ "Бук Бијела", те ауто-пута Рача-Бијељина и аедродором Требиње, бити уложено око 500 милиона евра.

"Данас смо објаснили динамику пројеката у Невесењу, Дрвару, Костајници и Козарској Дубици. Ако узмемо и двије ХЕ Фоча и Паунци у оквиру пројекта Горња Дрина Србија ће уложити 787 милиона евра у наредних неколико година", истакла је Брнабићева.