Брнабићка на брифингу код ОЕБС и ЕУ, о изборима у својој земљи

Премијер Србије Ана Брнабић је на састанку са представницима ОЕБС-а и делегацијом ЕУ у Србији, предвођеним амбасадорима Јаном Братуом и Емануелом Жиофреом представила шта је све урађено од 2012. године на ажурирању бирачког списка у Србији и креирању што транспарентнијег јединственог бирачког списка.


Немања Видић: Општа издаја српске ћирилице

Почивши лингвиста из Бања Луке др Милорад Телебак, својевремено водитељ омиљене емисије на Радио-телевизији Републике Српске "Говоримо српски", која је укинута као превише српска, гостовао је у свим општинама говорећи о значају ћирилице. Одбио је могућност да добро заради радећи за неки "европски" пројекат, јер се захтевала латиница.

Брнабићка: Бећировићев видео за подршку Милу, срамота је и увреда за суверенитет Црне Горе

Премијер Србије Ана Брнабић рекла је да је нечувено да члан Предсједништва једне земље, као што је Денис Бећировић у БиХ, сними видео у којем подржава предсједничког кандидата у другој држави – Мила Ђукановића у Црној Гори.


Ана Брнабић са америчким тајкунима изразила жељу за развој вјештачке интелигенције

Премијер Србије Ана Брнабић разговарала је данас са представницима Америчко-централноевропске пословне асоцијације /АЦЕБА/ о могућностима унапређења сарадње и новим инвестицијама и поручила да постоје могућности за нове инвестиције и унапређење трговинске размјене.


Дане Чанковић позива на устанак због Вулинове исповједи да је врбован из иностранства

Изјава министра унутрашњих послова Србије Александра Вулина: "Једна од највећих обавештајних служби на свету ме је обавестила да су моји ставови неприхватљиви и да ће, уколико их не променим и не напустим политику коју водим, учинити све да не будем члан Владе", за Српски народни покрет "Избор је наш" је дубодко забрињавајућа.Ана Брнабић: У Српску смо уложили 144 милиона марака – настављамо

Предсједник Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је сарадња Србије и Републике Српске огромна и обимна, о чему говори и чињеница да је Србија донацијама у разне области у Српску уложила више од 72 милиона евра, те најавила да ће Србија наставити са донацијама које ће износити више од милијарду евра.


Вишковић: Србија и Српска раде пројекте у вриједности 1,7 милијарди КМ

Вишковић је након заједничке сједнице влада Српске и Србије, која је одржана у Источном Сарајеву, рекао да ће представници обе владе положити камен темељац за Пројект ХЕС "Горња Дрина". "Ту су три хидроелектране Бук бјела, Фоча и Паонци. То је инвестиција више од милијарду и 100 милиона КМ", појаснио је Вишковић.Драган Хамовић: Зашто сам дао оставку и прикљученија министру

Ни пре сто година Србија није хтела да буде ничија колонија, а сада представници одрођене елите само на томе и раде. Свако настојање да се ствари поставе бар на начин какав и други народи примењују, оглашавају као системски преступ, не водећи рачуна ни о основним аргументима, а често ни о основној пристојности јавне комуникације, нити их на то ико опомиње