Ампутирци из Брчког хоће исте услове као у ужој Српској

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић разговарао је данас у Бањој Луци са представником удружења ратних војних инвалида (РВИ) из Брчко дистрикта БиХ "Равноправност" Ђорђем Јеврићем.

понедељак, 21 јануара, 2019 / 19:01

Разговарало се о начину обезбјеђења ортопедских помагала за ратне војне инвалиде- ампутирце и параплегичаре из Брчког, под истим условима као и за РВИ из Републике Српске. Ово Удружење, како је Јеврић прецизирао, тражи да ратни војни инвалиди, учесници Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Сrпске из Брчко дистрикта БиХ, имају могућност да изаберу, да ли ће право на ортопедско помагало остварити код Фонда здравственог осигурања Брчко дистрикта или код Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске.

Министар Милуновић је подржао ратне војне инвалиде из Брчко дистрикта БиХ и нагласио неопходност да се обезбиједе једнаки услови свим корисницима права на борачко-инвалидску заштиту по прописима Републике Српске. Он је појаснио да је Министарство још прошле године упутило приједлог Протокола Фонду здравственог осигурања Брчко дистрикта БиХ на основу којег би ратним војним инвалидима -ампутирцима и параплегичарима са пребивалиштем у Брчко дистрикту била омогућена набавка ортопедских помагала, под истим условима као за РВИ, који остварују право на здравствено осигурање у Републици Српској. Министар је истакао да очекује да Протокол о сарадњи, који је упућен и градоначелнику Брчко дистрикта БиХ, буде потписан у најскорије вријеме.

Подсјећамо да су Министарство рада и борачко-инвалидске заштите и Фонд здравственог осигурања Републике Српске 02.03.2018.године потписали Протокол о сарадњи, којим је обезбјеђена могућност да ратни војни инвалиди Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске право на неопходно медицинско средство, у виду новчаних средстава, остваре код Министарства.2 КОМЕНТАРА

 1. Фронтал је овим насловом код мене дошао у једнакост са радио станицом тзв. Армије РБиХ РАДИО САЈГОН.
  Ко је имао прилику да је слуша могао је видјети сву болест друге стране због тоталне инфериорности на терену.
  Ту сам први пут чуо како Срби своје борце који су изгубили руку или ногу на ратишту зову АМПУТИРЦИ.
  Баш напротив то је израз настао на подручју Алијине творевени и колико видим одомаћио се на анти српском Фронталу.
  Срам да те буде стоко,ко год да је измислио овај наслов.
  Фуј.
  Ово је толико одвратно као када сам чуо да дрзмоњчина дезертерска каже човјеку који је изгубио три друга у рову и остао са једним оком и пола пластичне главе да ће му извадити и друго око.
  Усерем вам се у ваше српство.

 2. Мало сам прегледао Јутјуб, скичање радио сајгон није пало у заборав.
  Колико сам водио на коментарима и љубитељи нацизма се слажу да је екипа до сада завршила на неуропсихијатрији колико су били луди.
  Мени само није јасно како Република Српска и Срби ( да не кажем Фронтал) дође до тзв. ампутираца.