19:10 Вијетнамске власти заплијениле 345.000 кориштених кондома, који су се рецилирали и продавали као нови (ВИДЕО)08:19 Кавказ опет крвав: Азербејџан напао Јермене у Нагорно Карабаху07:49 Вучић и естрада: Плац у селу, Американци који поштују Дражу и четнике, плус ракија за Трампа07:44 На истоку старе приче: Јужна оптужује Сјеверну Кореју (и обратно)07:28 Убијен демострант: Док се полтронски медији баве Бјелорусијом, у Египту протести забрањени од 2013. године07:16 Након литијске кампање, грађанистанска КОВИД-маска: Алекса Бечић никад не би освештао зграду Општине Будва07:09 Кренула кола низастрану: ДПС по анкети ЦЕДЕМ изгубио седмину гласова06:53 Воле нас к'о своје: УНДП и Британска амбасада имају велики интерес да дигитализују државну управу06:13 Панеуропска унија и Католичка црква отворили "Еуропски центар за мир и сурадњу" без присуства Срба06:06 СДС на изборе излази под слоганом: За Српску по мјери свих нас

Друго полугодиште почело, прољећни распуст четири дана

Данас је почела настава у другом полугодишту школске 2018/2019. године у основним
и средњим школама у Републици Српској.

понедељак, 21 јануара, 2019 / 11:52

Тим поводом министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић упутила је честитку свим школама у Републици Српској. У честитки се каже:

„Свим ученицима, руководству школа, наставном и ваннаставном особљу желим успјешан почетак другог полугодишта у школској 2018/2019. години. Вјерујем да су сви искористили зимски распуст за одмор и да ће у наставку школске године са новом енергијом наставити заједнички рад, ученици да усвајају  нова знања и вјештине а наставници да истрају у подучавању младих генерација.

Министарство просвјете и културе посвећено је унапређењу квалитета образовног процеса. С циљем креирања образовања по мјери ученика, заједно ћемо анализирати наставне планове и програме и прилагођавати их потребама савременог друштва. Ученици треба да стекну примјенљива знања, захваљујући којима ће по завршетку средње школе наставити даље образовање или засновати радни однос.

Радује ме што наставници почињу рад у другом полугодишту са већим платама а планирамо и наставак мјера за побољшање положаја просвјетних радника. Усавршавање наставника је један од наших приоритета јер наставници имају кључну улогу у квалитету образовног процеса. 

Свим основним и средњим школама желим да у другом полугодишту остваре зацртане циљеве а Министарство просвјете и културе ће бити истинска подршка на заједничком путу образовања младих генерација које су будућност Републике Српске.“

У основним школама, настава у школској 2018/2019. години завршава најкасније у петак, 21. јуна, док се за ученике завршног разреда основне школе настава завршава најкасније у петак, 7. јуна 2019. године.

У средњим школама настава у школској 2018/2019. завршава 14. јуна, осим за ученике завршних разреда којима се настава завршава 17. маја 2019. године. Ученици умјетничких школа наставу завршавају 7. јуна, осим матураната којима се настава завршава 24. маја 2019. године.

Прољећни распуст траје од понедјељка, 22. априла до петка, 26. априла 2019. године.Оставите одговор