За 218. годишњицу Првог српског устанка, министар Милуновић примио признање од Србије

Одбор за његовање традиције ослободилачких ратова Владе Србије додијелио је "Велику плакету" министру рада и борачко-инвалидске заштите Душку Милуновићу, предсједнику Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова Владе Републике Српске.


Душко Милуновић: Српска у својој историји никад није издвајала оволико новца за борце

Република Српска никада у својој историји није издвајала више средстава за борачке категорије него у посљедње вријеме, изјавио је министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић и додао да ће Влада наставити да чини све да унаприједи њихов положај, права и услове живота.

Небески тим: Милуновић најавио помоћ клубу из којег је 11 бораца дало живот за Српску

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске подржаће Фудбалски клуб /ФК/ "Козара" у Доњим Орловцима који планира да изгради трибине, те наставити да помаже одржавање меморијалног турнира, рекао је данас ресорни министар Душко Милуновић.


Гаравице – вријеме за достојан споменик?

На Гаравицама код Бихаћа комунисти су изградили апстрактни споменик, који као и на Козари, Сутјески, Јасеновцу, Шушњару и другим стратиштима, не комуницира са посматрачем да су ту муслимански и хрватски злочинци убијали Србе, само јер су Срби.Душко Милуновић: Нисам изненађен нападом на Савчића, јер Суд БиХ штити злочинце над српским народом

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић реаговао је на одлуку Суда БиХ о притвору за генерала Миломира Савчића, предсједника Борачке организације Републике Српске. Преносимо је у цјелости.


Милуновић: Пријетња притвором генералу Савчићу је удар на Републику Српску

"Пријетња притвором предсједнику Борачке организације Републике Српске Миломиру Савчићу због, како је наведено, његових иступа у јавности и коментарисања догађаја из Одбрамбено-отаџбинског рата, још један је у низу непримјерених поступака и несумњивих доказа да правосудни органи БиХ не бирају средства застрашивања челних људи Републике Српске, међу којима је и уважени генерал Савчић.Милуновић против новог начина категоризације бораца: Новим законом се не може постићи ништа

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић сматра да је Закон о правима бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца најбољи у низу закона од 1993. године и да пружа могућности да буде реализовано много тога што је тражено, али да реализација зависи од укупног буџета за борачко-инвалидску заштиту.


Милуновић: Посљедња генерација дјеце погинулих бораца ВРС је завршила школу

Министар рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић изјавио је да је на бироима за запошљавање пријављено до 2.000 дјеце погинулих бораца, док је из школе изашла посљедња генерација дјеце из те категорије становништва.


Дани(ј)ел Симић: Прекрижени крст

На Јадовну свикао на свашта. Али нијесам да крст који сам донио, враћамо назад са јаме. У савременом српском језику прекрижити, не значи исто што и прекрстити.