Ефбих бира делегате у Дому народа ПСБиХ, утјешне фотеље за Човића, Бећировића, Изетбеговића, Радончића…

Након што наредне седмице буде конституисан Дом народа Федерације БиХ, биће отворен пут и за избор бошњачких и хрватских делегата у државни Дом народа, који има 15 делегата, по пет из сваког конститутивног народа.

субота, фебруар 16, 2019 / 23:52

Према распореду снага у федералном дому, јасно је да ће ХДЗ и странке окупљене око њега имати сигурна четири делегата у Клубу Хрвата на нивоу БиХ, а међу њима би требао бити и предсједник ХЗД Драган Човић. Петог члана хрватског клуба могли би заједничким гласовима дати ДФ и Наша странка, преноси Аваз.

Иначе, да би бошњачки или хрватски делегат за државни ниво био изабран, мора имати најмање три гласа делегата из федералног Клуба Бошњака, који броји 17 чланова, односно Хрвата, који такође броји 17 чланова.

У Клубу Бошњака највише гласова требао би добити лидер СББ Фахрудин Радончић, који сигурно може рачунати на гласове два делегата СББ, два делегата А-СДА и једног делегата ПДА, што је укупно пет гласова.

Три делегата СДП даће подршку Денису Бећировићу, који ће бити кандидат ове странке за државни Дом народа. Занимљиво је да је трећег, одлучујућег делегата у федералном Дому народа СДП добио у Скупштини Зеничко-добојског кантона, и то уз пресудне гласове заступника СББ.

Странка демократске акције у Дому народа БиХ требала би имати три делегата, јер може рачунати на осам гласова својих делегата у федералном Дому народа и једног из Странке за БиХ. Тако ће вјероватни кандидати СДА, Бакир Изетбеговић, Асим Сарајлић и Халид Гењац, у Клубу Бошњака у Дому народа ФБиХ добити по три гласа.

Ко ће чинити Колегијум

Према распореду снага у државном Дому народа, очекује се да ће руководство, односно Колегијум овог дома чинити представници СНСД, СДА и ХДЗ.

У име СДА то би могао бити предсједник ове странке Бакир Изетбеговић, а у име ХДЗ Драган Човић. Још није дфинитивно познато ко ће у име СНСД, који има четири делегата у Дому народа БиХ (Никола Шпирић, Душанка Мајкић, Средоје Новић и Лазар Продановић) сједити у Колегијуму.



76 КОМЕНТАРА

    1. Vukota je nebitan lik. Lici mi na medjeda kojeg cigani vodaju da zabavlja narod. Glavni krivac za propast SDS-a je Bosic. Bosic i njegovi korisni idioti (Vukota, Mehtic, Pandurevic…) su grobari SDS-a. Ako casni clanovi SDS-a ne otjeraju ove ljigavce, ne raskrste sa TVBN, ne pocnu saradjivati sa „rezimom“… I naravno, ne angazuju Lazarevica kao glavnog stratega nece ih biti nigdje 2020.

    2. Ја сам свих ових година на Фронталу буквално цртао шему пропасти опозиције.

      Као стари опозиционар могу много боље да видим неке детаље, а при томе сам по идеолигији демохришћанин европског опредјељења, све оно што нису ни власт ни опозиција у РС.

    3. Zrnce, s obzirom da mi Simo ne želi odgovoriti a identičnih ste stavova, šta ti misliš da je odučilo u bici za Doboj? Poslušnost i odanost Obrenu ili uvjerenja?

    4. Po tebi Simo, šta je odlučilo da bude ovolika razlika u Doboju?
      Programi, uhodana stranačka infrastruktura koja već postoji u Doboju a koju koristi Jerinić, nesporna pomoć vrha Republike ili je nešto drugo u pitanju ili jednostavno narod shvatio da je Jerinić taj koji ZNA?

  1. Ђе је онај сероња што каже да сам ја умислио да Додик чита моје коментаре?

    Ја не пишем коментаре да их Додик чита него сам их писао да их прочита опозиција, да види шта не треба радити. Није никако добро за народ и државу када једна политичка опција преуме комплетно гласачко тијело.

    Понављам оно што сам хиљаду пута написао на овом порталу:
    “Не иде ново вино у мјешине старе.“

    Идеје и програм опозиције не нуде ни један одговор на ситуацију.
    Није довољно имати добар правац ако немаш исправан смјер.
    Добар правац је одбрана надлежности РС, али нам није добар смјер.
    Имамо покварен компас.

    Поново кажем, вријеме је за опозцију која ће без имало комплекса на правцу одбране надлежности утврдити да је исправан смјер Запад.

    Али то утврђивање смјера не смије да се дешава на канабету Фаце ТВ да хаџија Фејзовић удара мур ко је за Еуропу, а ко није.

    Очито је да много људи не разумије зашто је СДС дражи чаршији него СНСД, када имамо у виду протекле три деценије и дешавања.

    Чаршији смета Додикова прагматичност. Увијек је било лако предвидјети шта ће урадити Шешељ, шта Караџић, па и Милошевић, али је тешко предвидјети потезе Милорад Додика.

    Додик често уради оно супротно од оног што његови противници предвиђају.
    То народ цијени и без обзира на тежак живот, награђује га на изборима јер је свјестан ко је и шта је опозиција.

    Елем, вријеме је за НОВУ ОПОЗИЦИЈУ…

    1. de ba pajdo..mojne tisra, tite ti
      Nemaju ovi izbori veze, kao ni oni prethodni, sa podrskom naroda
      Tu suplju nekom drugom pricaj

      Jebem ja ovakve izbore, jos vise ovakvu vlast i a najvise ovakvu opoziciju

    2. Шта је писац хтио да каже???

      Појасни, ово што си написао говори да си декомпензован.

      У бастиону СДС-а, њихов кандидат изгуби са 90:10 посто.

      И ти би да се то опет баци под тепих, као, није то битно.

      Пајдо, ако већ имаш примједбе на изборну процедуру и правила, мијењај их. Ако неметеш, онда бојкот. И то је легитиман став.

      А ући у утрку, катасзрофално изгубити, и онда рећи јебеш то је незбиљно и народ то препозна.

      Морам ли још једном некоме псовати матер што морам гласати за Додика.

    3. Пајдо, не добијају се избори у РС са Хаџифејзовићевог Фејс торња.

      Кад Сенад упути ферман да је за РС најбољи Вукота, па оба Младена, па Мирсо, па Др Аган, па сада Станишојић, само будале мисле да им је то плус.

      Може се бити Европљанин и без потврде са тог мјеста, али се са тим ферманом не ставља свилен гајтан око Додиковог врата.
      То га само јача.

    4. rodjak..ne ponizavaj me takvim komentarima
      sve je jasno sto sam napisao
      Ovi, kao ni oni prethodni izbori, veze nemaju sa podrskom naroda, ni sa Hadzifejzovicem, i slicnim tezama

      Fer izbori su nesto sto se kod nas vidjalo negdje do 2006, poslije toga sve je smijesno i zalosno istovremeno..
      Da li ti mozda ovu cinjenicu trebam pojasnjavati?

      I stipu me SDS-a..necu vise da ponavljam da su mi oni mrzi od SNSD sekte

    5. Не понижавам те, чак мислим да многе ствари истовремено видимо, али је проблем што то гледамо са различитог мјеста, из различитих углова.

  2. тачкице,

    ниси ти далеко од истине, ипак, за сада чекам одговор на наше авангардне приједлоге, не још дуго, значи, никад се не зна, све је до нове владе и Вишковића.

    Један приједлог око хитног рјешавања убрзања магистралних путева на истоку је прошао, онај о путу за Шћепан Поље и нашим приједлогом, прикључењем са пута и изградњом моста преко Дрине на ушћу Сутјеске и онда пар километара долином Сутјеске-равним путем до Тјентишта, чиме се отвара Херцеговина за теренти саобраћај, све кроз избјегавање супер опасног превоја на путу од Брода на Дрини, до Тјентишта у дужини од 22 километра.

    Мора човјек то поштовати, јесте да нам се нико није захвалио, али, то је знак да се нешто дешава позитивно.

    Лазаревић и ЗЕЛЕНИ су конструктивни, конкретни и коректни, дали смо приједлоге, понудили нека рјешења, понудили своју помоћ тамо гдје смо сигурно најјачи у држави ,али ово је задњи пут.

    Значи, неки наши приједлози су прије пар мјесеци отишли према новој влади,чекамо ових дана јасан одговор.

    Наравно, ако ово буде „влада континуитета“ по питањима за које ми тврдимо да се осам година лоше, неки и намјерно лоше раде,односно, ако САД остану нијеми према нашим КОНКРЕТНИМ РЈЕШЕЊИМА за ПРОБЛЕМЕ које неко није знао, или најчешће није хтио ријешити задња два мандата владе, највише због личних и интереса неких лобија, те добрим дијелом због НАМЈЕРНОГ неукључивања авангардних ЗЕЛЕНИХ око тих ствари.

    Све то због наше јаке идеје и рјешења, као и сигурног сречавања одрађених малверзација, са једне стране, са друге, велике љубоморе и страха неких од харизматичног и прејаког Лазаревића, односно, страха да не угрозим нечије позиције, што је увијек била, па и данас је чиста глупост.

    Ето, ЗЕЛЕНИ и Лазаревић тренутно чекају одговор Вишковића,за сада га нема, кога он тамо све пита и ко је сигурно против, то ја одавно знам, исто као што знам ко није против, ипак, он је предсједник владе, о његовом будућем (не)раду и резултатима рада се ради, надам се да је прагматичан и да има муда.

    Ако не буде новог приступа рјешавању проблема и сарадње са ЗЕЛЕНИМ тамо гдје смо најјачи у држави, е онда нема више конструктивног дјеловања будућег члана предсједништва БиХ.

    У том случају ће нова „влада континуитета“ и мој дугогодишњи пријатељ Радован Вишковић добити противника којег Додик и влада никад нису имали, а којег су својом сујетом, глупошћу, па и бахатошћу сами себи створили.

    Тада је могуће свашта, па и да нашу платформу о изнуђеној ПРВОЈ ПРАВОЈ ПОСЛЕРАТНОЈ ОБНОВИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ кренем да проводим са опозицијом, све удружујући наш програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА са неким њиховим добрим идејама.

    Имала би се за шта ухватити ова прича, све уз неукаљане и супер национално одговорне ЗЕЛЕНЕ, те прејаког Лазаревића, то би најдаље до избора 2022 године био сигуран крај Додикове ере, односно, солидне националне, али, економски и морално врло танке приче.

    Значи, хипотетички речено, због Вишковићеве „владе континуитета“ која не уважава(не јебе никога), односно, наставља истим курсом, у том случају ТАЧКИЦЕ иде ИЗНУЂЕНА српска прича, све за пет деценија унапријед, иде ПЛАТФОРМА, јединство народа и опозиције која зна шта хоће и на који начин ће до тога доћи, све под будним оком капетана Лазаревића.

    Другим ријечеима речено, нема код Срба више експеримената, полупулитике полуинтелектуалаца, иде јасна прича о МАП-у, ЕУ, односима са Федерацијом, са Србијом, са регијом, иду јасни циљеви и рокови извршења, иде јасна……………………………………………………………….

    1. „Наравно, ако ово буде „влада континуитета“ по питањима за које ми тврдимо да се осам година лоше, неки и намјерно лоше раде,односно, ако САД остану нијеми према нашим КОНКРЕТНИМ РЈЕШЕЊИМА за ПРОБЛЕМЕ које неко није знао, или најчешће није хтио ријешити задња два мандата владе, највише због личних и интереса неких лобија, те добрим дијелом због НАМЈЕРНОГ неукључивања авангардних ЗЕЛЕНИХ око тих ствари.“

      Јел’ ти то призиваш да САД не остану нијеме на ситуацију?

      Нови амбасадор САД је стигао, а ништа се не ради на организацији параде на Башчаршији.

      Мораш мало уложити енергију и у ту друштвену област.

    2. Капетане Лазаревићу, не сери. Тебе је Вишковић послушо. Ма немој ми причат.

    3. Овај коментар нисам написао ја.

      Молим администратора да провјери имејл адресу са које је дошао овај коментар и да је блокира, или, ако се ради о редовном коментатору, да га опомене.

      Уколико се нешто не предузме, смисао коментарисања губи сврху

    4. Причат’, слушат’ је форма коју Симо не користи, а овај плагојатор је на овоме показао да ни реченицу не може написати, а да не буде прочитан.

    5. Сабур мало Симо, охани, ако тако наставиш одузећеш хљеб Милошу Бандићу.

    6. Изгледа да је опаска о Хаџифејзовићу и ферману гађа у циљ.
      Чим се Милош Бандић уводи у прићу.

      Моја стара максима и јесте, није битно погодити мету, него метнути у циљ.

    7. „Метнуо“ си га ти самоме себи у уста – показао да ниси ни Ороз, него ташта, брбљива кокош. Какав циљ, каква мета – ти непрестано чепркаш и кљуцаш, и вапиш за бар мало, макар виртуелне пажње.

    8. Ћедомире, ш’а те тако унеурозило?

      Хаџифејзовић???

      Не могу да вјерујем!?!?

    9. Јел се то надаш да ће Баја помислити да те стварно некакви муслимани нападају. Иш, убога, психонеуротична, шизоидна, параноична подгузна муво режимска.

    10. Ајде!

      Сваки нови коментар, нови породични податак.

      Као некад Чико.
      Дон Фелипе Каетано, Мартинез, Гонзалес, Гомез, Санчез …

    11. Реко иш, подгузна муво режимска. И не лупетај, мого би Рајко Васић пренијет Баји како га килаво браниш од муслимана. Могао би ти о стварима о којима лупеташ бити детаљно испита. А чуо си каква све средства Милош има на располагању,

    1. Ако је мало слово онда је сад, а ако је велико онда је САД. А написао си великим словом.

  3. Па шта је велики мислилац закључио из те моје озбиљне зајебанције?

    Ево мало помоћи, може бити да сад, значи одмах, да је САД апострофирано великим словима, све као вријеме у којем морају да одговоре на наше конкретне приједлоге, а опет, оно велико САД може бити да има везе крајем мог коментара?????????????

    1. За апосзрофирање имаш и друге изборе. Велико слово ти је лош избор.

      Мораш имати у виду да наше поруке читају и неке амбасаде.

  4. Па шта ако читају, па ја се овим послом тек од ове године почињем озбиљно бавити, пустао сам да сви покажу колико (не)вриједе, не пада на памет да се ова неозбиљна прича стара преко 23 године настави.

    Значи, сад-САД је вријеме да ЗЕЛЕНИ покажу одговорност и да на дјелу покажу да знају знање,а капетан да покаже оним који су ме подцијенили да су се дебело, дебело зајебали, тачка.

    1. „пустао сам…“

      Има и верзија „пуштио сам“ која је архаична, али граматички испрана.

      Крутејебо, ти си елементарно неписмен!

  5. Наравно да сам пустио-пустао да задњих година „свака звјерка покаже свој траг“, зато данас свакоме могу држати литургију, поготово зато што сам у више наврата нудио рјешења и власти и опозицији, зар нисам?

    Па има најмање десетак мојих текстова на Фронталу који су свједоци моје визије и добре намјере.

    П.С. Да не пишем два коментара, само да одговорим оном Орозу за којег Симо каже да није његов ник.

    Врло подмукло од тебе, добар покушај, али не можеш ти мене ни са ким посвађати, поготово не са Радованом, ако се ја и мој дугогодишњи пријатељ закачимо, неће то бити на личној основи, напротив.

    То ће моћи бити само на визији опстанка и развоја Српске и непоштовању Закона, односно, ако се настави са политиком свих послератних влада, па и „прошлом владом континуитета“, све у области рјешавања еколошке инфраструктуре, крађе шуме, концесија, изградње путне инфраструктуре на истоку, рјешавања катастрофалне економске и демографске слике на истоку, исељавања младих, пражњења стотина села, нестајања мањих градова, неувезивања привреде……………………………………………………………

    Значи, није Вишковић усвојио мој приједлог око изградње моста преко Дрине на ушћу Сутјеске од прије три мјесеца,нити зато што су о путевима на истоку у задњој кампањи ЗЕЛЕНИ много причали.

    Човјек је преузимањем владе рационално размислио и одлучио да једним потезом ријеши два проблема на који сам ја указивао од 2010 године,односно од првог дана зелених у политици, све када сам јавности представио основе нашег економско-еколошког програма ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА Републике Српске.

    Ту је још тада предвиђена хитна изградња-доградња пута за Шћепан Поље према Црној Гори и упоредо изградња моста преко Дрине, па долином Сутјеске од неколико километара изградњом пута до Тјентишта, чиме би се после тунела Чемерно ријешио теретни саобраћај из Херцеговине, све избјегавањем планинског превоја од 22 километра од Брода на Дрини, до Тјентишта.

    О томе сам писао годинама више пута,задњу колумну о рјешењима убрзања магистралних путева на истоку овдје објавио прије годину, све се да провјерити, зато пусти спиновање.

    Псалам по Николи.

    „Велики је онај политичар који даје пуног себе из љубави према својој отаџбини, онај ко друге цијени, ко зна да саслуша, па ако вриједи, уважи и примјени добар приједлог сарадника, па и противника, такав остаје вјечно по добру упамћен“

    1. Баш интересантно?

      ГЛИГИЋ МИЛОРАД – НЕЗАВИСНИ КАНДИДАТ 398 гласова
      МАКИЋ УРОШ – САВЕЗ НЕЗАВИСНИХ СОЦИЈАЛДЕМОКРАТА – СНСД 281 глас

      Треба проучити како у Грахову добити 97 гласова више од противника, а не проучити кад у Добоју изгубиш са 27.478 гласова разлике:

      ЈЕРИНИЋ БОРИС – НЕЗАВИСНИ КАНДИДАТ 30.832 гласа
      ШАЈИНОВИЋ НЕБОЈША – СДС – СРПСКА ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА 3.354 гласа

      Телалска памет…

    2. SNSD je izgubio i to je činjenica!
      Ja znam da vama esenesdeovcima i kada izgubite u kartama, dominama bude teško, ali ste izgubili iako mi nije jasno šta ti Simo radiš u toj crvenoj sekti sa svojim demohrišćanskim ubijedjenjima.

    3. heheh
      Evo imam mozda ja odgovor za nagradno pitanje

      U Grahovu je slab siglnal RTRS i ATV
      U Grahovu SNSD nije partijski zaposljavao
      U Grahovu je i SDS karina, mozda malo manja nego SNSD
      U Grahovu zive bolji i hrabriji ljudi

  6. Не знам вријеђа ли ми више интелигенцију ликовање побједе владића, или самопонижење кроз курчење без основе присталица тзв. опозиције.

    Могу само да поручим ботовима и овим који на популистички начин дјелују као опозиција, не серите, сачекајте вријеме када се у СДС коначно обрачунају.

    Иначе, ако опозиција буде знала и крене на вријеме, тврдим да је веома једноставно довести ову коалицију на власти до колапса у локалним изборима идуће године, све да остане СНСД-у, рецимо трећина одборника у свим општинама.

    Тврдим да се могу дословце искасапити садашњи мали коалициони партнери СНСД, искасапити до тог нивоа да ниједна од наведених партија у више од 20% општина неће имати уопште одборника.

    Да ће у рецимо 75% општина имати неке партије по једног одборника, а максимално у 5% општина да ће неки који буду имали огромне паре, све ако не буде било електронског гласања имати два одборника.

    Паметни нека срачунају да ли ће и у колико општина-градова имати садашња владајућа коалиција већину, без обзира на убједљив резултат СНСД?

    О ДНС нећу, то је стратегија, идем слушати Цицка, мада све знам шта ће рећи, успут ћу пребацивати на Ливрепул, мада сам главно на утакмици видио и чуо, то је пјесма и сва љубав према свог клубу навијача Ливерпула.

    1. И пошто је свима супер познато да имаш муда још нам пренеси на коју ћеш их страну пребацити док слушаш Цицка?

      Од тога много зависи.
      Ако их пребациш налијеву страну имаш шамсе да те љевица узме у коалицију, а на десну десница.

  7. Тешко је сада рећи ко је мање реалан у проучавању побједе шпена или пораза Симо.
    Сјећам се кад је покојни Гавро кидисао за рачун Милета на Бијељину и задња два сата пред затварање биралишта види власт да би могли пасти па крену са куће на кућу дијелити замрзиваче,шпорете,телевизоре да се иде спасити што се спасити може.
    Ујутро када су пребројани гласови кажу да је тај спорт коштао пар милиона.
    Много је то један локални буџет а то је цифра за два сата а колико трају избори са кампањом.
    Али нека,имаш буџет па га хандри четири године,кради отворено јер си морао дати и купити вољу народа.
    Сад на задњим изборима по српским сателитским насељима продали народу фору два сата пред затварање биралишта како је Марко Поло опозиција и све оне неодлучне који нису за режим мобилисали за 50 КМ.
    Зато се онако немилосрдно ишло на Марка Пола јер се зна ко је дао паре а Марко Поло почео тражити већи дио четворогодишњег буџета.

    Када се мало боље погледа,ово једноумље у Републици Српској последица је и јасан показатељ мањка пара. Сада је лако добити изборе у Добоју,никоме ништа не морају дати осим празних обећања и просјачког ватромета у Бањој Луци.

  8. Младене,

    нема се ту шта проучавати.

    Тамо гдје је СДС имао кандидата опозиција је доживјела катастрофу (Добој), а тамо гдје је ПДП имао кандидата задржан је исти број гласова (ПДП).

    Паметномдоста да извуче закључак, а димне бомбе попут приче да се опозиција угледа на Грахово, је само сеирење над рахметли СДС-ом д стране ПДП-оваца који су коначно остварили циљ и постали једина организована политчка формацију у опозицији, а њима је то сасвим довољно. Додик може мирно да спава.

    Чак се иде на толико понижавање СДС-а да се похвала резултата у Требињу препушта Вукановићу, а о Добоју сви ћуте.

    http://www.rtvbn.com/3941203/borjan-je-osvojio-35-glasova-

  9. “Govedarica odbacuje optužbe. Loš rezultat u Doboju objašnjava, kako kaže, izbornom krađom i nelojalnošću stranci članova poput Bjelice.“

    Сао ова једна реченица појашњава шта је у глави Вукотиној. Човјек не разумије да крађа не може бити узрок ако изгубиш резултатом 30.832 : 3.354, а да за овакав резутат одговорност сноси предсједник странке који је направио чистку у Добоју. Какве везе има Бјелица са Добојем?

    Младене, мој позив на проучавање се тиче само тога да упозорим на незрелост Вукоте који је у канђама Мехтића, Шаровића и Босића и који је толико глуп да га ни резултат у Добоју не може натјерати да барем покуша погледати ситуацију реално.

    http://www.rtvbn.com/3941525/vukota-dio-sdsa-u-sluzbi-rezima

    1. Симо, желио сам рећи да су они сви од СНСД-а, СДС-а па и ПДП упоганили народ.
      Сав народ излази на гласање да би нешто добио тј. зато што му је нешто обећано.
      Жена која ми је чувала дјецу на задњим изборима који су у очима опозиције били бити или не бити гласала је за ПДП зато што су јој обећали стипендију,коју наравно није добила.
      Тако да Добој није мјеродаван за било шта,то су први избори које је режим са обреновим мандрилима добио без великих пара,само лажна обећања.

    2. Младене, итекако је мјеродаван.

      Мјеродаван је јер мјери политичку памет.

      Зар теби не изгледа суманута Вукотина изјава о крађи?

  10. Simo

    Udarilo ih je pijano govno bez vozacke dozvole.To ja trebam sad braniti Turcina?
    Dobro te ispreskaka Kole ,nekidan,za to tvoje spinovanje.Hos jos?

    A i tu si se preletio.Pravno gledajuci, on ga najvjerovatnije nije ubio.
    Zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Šaban Šaulić nemačko tužilaštvo je donelo naredbu da se detaljno ispitaju sve okolnosti tragedije, kao i da se utvrdi tačan uzrok pevačeve smrti.

    FOTO: RAS SRBIJA
    Prema prvobitnom izveštaju lekara pevač je preminuo od posledica pucanja srčane aorte, ali kako se ovakav nezgoda prema nemačkom zakonu tretira kao visok pravni slučaj, nemačke vlasti donele su odluku da se svakom detljuposveti velika pažnja, jer s obzirom na to da je Šaban i kola izašao bez vidljivh povreda treba proveriti detaljno uzork smrti.

    FOTO: SCREENSHOT
    – Tužilac je ovo mišljenje uvažio, ali mi nisu jasne neke stvari, pa je naložio da se obavezno uradi obdukcija kako bi sa sigurnošću mogli da utvrde zašto je nastupila smrt. Pominje se da je Šaban neposredno nakon dolaska ekipe hitne pomoći dobio injekciju za smirenje, kao i da je to moglo da izazove smrtnu reakciju, odnosno pucanje aorte. To, naravno, niko ne može da potvrdi, niti se to komentariše. Da ne bi bilo nedoumica i nejasnoća, tužilac je doneo naredbu da se uradi obdukcija pomoću koje bi se utvrdilo šta je to ubrizgano Šabanu, kao i da li je to uticalo na smrtni ishod – kaže izvor „Kurira“.

    A da malo postovanja pokazes za preminulog?
    Seljacic ni Kralja ne postuje.

  11. Jedina zdrava opozicija u Srpskoj je uz sve zamjerke koje joj se mogu naći je PDP i to jedina i prava istina. Nažalost, dio SDS se pretvorio u biznis klub kojem je važnije da paktira sa Dodikom baš onako kako je Obren uradio u Doboju nego interes stranke i zato u ovom Siminom pomenu za snsd nepodobnih esdeesovaca nema Milovana Bjelice koji je sasvim jasno postao Dodikov igrač. Šta je cilj Mile nego od SDS-a napraviti kućnu stranku i disciplinovati je baš kao malo kućno pašče s kojim može raditi šta hoće. Ako se Dodikove želje ostvare i na čelo SDS-a dodju osobe tipa Bjelice, možemo komotno ugasiti svjetlo gdje i PDP neće predstavljati ništa. Sve ostalo i navodna briga za SDS su šuplja priča.

    1. Не знам у чему си препознао да ја „браним и бринем“ за СДС?

      Ја сам оваквим развојем ситуације за ту штеточинску странку презадовољан.

      Моја брига је да се опозициони простор попуни правом идеологијом која ће српство вратити тамо гдје му је мјесто.

  12. Шпена, има истине твоја констатација за ПДП, видјећемо шта ће даље бити, не бих о томе.

    Прво, сви знате да се ја лично никад не бавим са другим партијама, то је питање части.
    Друго,оно што могу рећи да буде коретно јесте следеће, по мени опозиција у НСРС танко ради, житко је ово, од ПДП сведено је на БЛ.

    Као човјек који зна знање, одговорно тврдим да ће ту причу ставити у „суру“ вукови из СНСД и моћни систем који има Миле, поготово ако остану „сами“ па и ако не остану сами, велики је то залогај за садашњи начин рада ПДП, да не говорим СДС?

    Што се тиче СДС, танко је ово сад, што уопште није лоше ако се буде знало после расчишћавања свих рачуна у априлу.

    Велики кредит они имају код народа, има ту меса, јебига, сад им треба велемајстор- ујединитељ човјек који ће уз праву стратегију и добре сараднике за годину од Мила вратити СДС национално одговорну политику,(наравно,мудро, све да СНСД остане тврда струја са маном), са једне стране.

    Са друге, треба им неко са СТАВОМ, неко као капетан Лазаревић,неко ко ће у будућности, све због досадашњег рада бити цијењен код СВИХ партија и институција у Српској,те код нажалост још увијек неизбјежних странаца и посебно федерације.

    Значи, срце ме моје боли, људи, какав је то тамо сад изазов?????*?

    Нажалост, све да ми то неко понуди, што је наравно немогуће, не бих из моралних разлога могао прихватити, ја имам сан.

    Ево девету годину своје снове о нормалној, здравој,чистој, запосленој и безбједној Српској, те добре односе са Федерацијом на основу Дејтона сањам кроз нашу платформу и мој спасоносни економско-еколошки програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА.

    Много сам у тај пројекат уложио времена,памети и личних средстава, вријеме је да се то врати поштовањем власти и опозиције према нама, те да се догодине подршком десетина хиљада нормалних ПОРОДИЦА награди наш и њихов заједнички и једноставно остварив циљ,односно, да се награди наше одговорно понашање, коректно и конкретно понашање.

    Значи, циљ је јасан, до краја 2020 године ЗЕЛЕНИ, све на основу свога рада на терену постају трећа-четврта, али најперспективнија партија у држави, са одборницима у свим општинама, све на радост оних који су нас подржали видећи далеко, посљедично и свих добронамјерних у Републици Српској.

    Ето ти Симо будуће спасоносне приче и писмене партије са идеологијом, тачка.

  13. Šta je cilj Mile nego od SDS-a napraviti kućnu stranku i disciplinovati je baš kao malo kućno pašče s kojim može raditi šta hoće…

    Pa to je radio svojevremeno Milosevic pa sada Vuci, Djukanovic,,, – Uvijek je cilj tih povjetaraca svjezeg vjetra na Balkanu da uniste istinske rodoljubive stranke a onda ce i bolan poraz nacionalnih interesa biti slavljen kao“ mudrost naseg vodje“

  14. Сретох јуче Шкору. Питам га што му нови власници укинуше емисију.

    Вели, појавио се неки утицајни политичар од којег власт стрепи и пише коментаре под ником за који не можеш рећи да не асоцира на име емисије.

    Развеселио сам га када сам му рекао да дотични има много никова и да ћу ја искористи свој утицај да га замолим да престане са тим ником, а да се врати на неки ранији.

    Па ето Лазаревићу ти види…

  15. Добро, шта си ти сад хтио рећи мајке ти, осим што ти је досадно па би мало да се качиш?

    Иначе, ја немам више никова, него само „апостроф“, мада ми је сто пута био дражи ник „рибар“, нажалост би једно вријеме када сам као човјек који види далеко упозоравао да су Босић и СЗП, „савез за (не) промјене.

    Да немају ни квалитет, односно јасан програм за излазак из кризе, да су лажно сложни, да немају ни морални дигнитет да нуде промјене, све док им њихови начелници трују народ на Сарајевско-романијској регији отровним отпадом из Високог, ето, негдје тада ми једноставно неко овдје укину ник „рибар“.

    Иначе, ник рибар и даље користим на ПАЛЕЛИВЕ, на БН ТВ и на Новом Стандарду, али врло, врло ријетко.

  16. Невјероватно, кад написах прошли коментар, хајде реко да пробам да ми није ник рибар деблокиран, укуцам назив и емаил, кликнем, оно прихвати коментар.

    Одлично, нисам знао да је деблокиран, нисам до душе ни пробао никад од како сам морао отворити налог на апостроф прије пар година.

    1. Ajде!?

      Ниси знао!?

      Фронтал управо сам себи шкоду зато што назадује технолошки у много чему.

      Некад није било шансе да се са једне имејл адресе може отворити безброј никова.

      Некада највећи квалитет који није дао да се лаже је била „Претрага“. Данас на њој, кад затреба, не можеш наћи шта си написао синоћ.

  17. О чему ти причаш, ја сам на тачном маилу био на рибару блокиран, па сам отворио ник апостроф,опет на тачном меилу, то сам написао и више пута поновио у коментарима, све да људи знају да се ради о апострофу, бившем рибару, односно о Николи Лазаревићу.

    Наравно да администратор зна обије адресе и зна да су 100% тачни подаци.

    Ето, данас сазнах захваљујући твом коментару да ми је и рибар деблокиран, одлично.

  18. Број наших гласача САД нису важни, важна је идеја, идеологија,програм,медијска снага и ријеч коју капетан Лазаревић никад није погазио.

    Хајде не качи се без везе, јнекад ти учуним да премостиш досаду, шта ћу ти ја кад данима нема нових тема, све да покажеш своју „супериорност“ над пар тупаџија.

    1. Нема но их тема?!

      Косово, Венецуела, Брексит, саслушање Станишојића, олуја у Херцеговини, избор СМ, хоће ли Змај ући у парове …

  19. Ај не сери.

    Молим администратора да укине овај лажни профил неког секташа, мало ли је оних који својим коментарима тјерају писмене посјетиоце и коректне коментаторе са Фронтала, да нам требају још секташи-црнокошуљаши?

    Иначе, мало ћу да одморим од коментара, послао сам јасне поруке ових дана, чекам одговоре, ако буде нека добра тема, нешто ћу написати,нпр. као што сам коментарисао на Данов текст о петокраки, овако……………………………..

    Поздрав

  20. Лазаревићу,

    јутрос сам провјерио и Фронтал је (бар што се моје имејл адресе тиче) укинуо могућност да са ње могу писати под више никова. Вјерујем да је моје упозорење утицало на то.

    То је за поздравити, још само мало да се администратор укључи па да са Фронтала протјера говор мржње, нацифашистичке коментаре, који се накотио у последње вријеме.

    Слобода говора је неприкосновена, али није безгранична. Она је ограничена слободом и достојанством других.

    1. Један мејл а више никова одговара одвратним режимским ботовима.

    2. А ти Никола,само те посматрам како се повлачиш пред режимом,они немају милости.
      Појави се одвратни режимски бот “ Милица Вукмир“ и њега као занима Косово, брегзит, Венецуела??!

Оставите одговор