Жетва медаља Срба на Параолимпијским играма

Српска репрезентативка у атлетици Тања Драгић оборила је светски рекорд и освојила златну медаљу у бацању копља на Параолимпијским играма у Лондону. Драгић је најбољи хитац од 42,51 метара остварила из другог покушаја. Сребрна медаља припала је Ани Сорокини из Русије (38,79), а бронза Наталији Едер из Аустрије (38,03). Стонотенисер Златко Кеслер освојио је сребрну […]

недеља, 2 септембра, 2012 / 13:19

Српска репрезентативка у атлетици Тања Драгић оборила је светски рекорд и освојила златну медаљу у бацању копља на Параолимпијским играма у Лондону.

Драгић је најбољи хитац од 42,51 метара остварила из другог покушаја.

Сребрна медаља припала је Ани Сорокини из Русије (38,79), а бронза Наталији Едер из Аустрије (38,03).

Стонотенисер Златко Кеслер освојио је сребрну медаљу на Параолимпијским играма у Лондону, пошто је у финалу изгубио од Кинеза Пангфенг Фенга са 3:0 (14:12, 11:6, 11:8).

Шансу да освоји нову медаљу имаће стонотенисерка Борислава Перић-Ранковић, која је од 19 сати у финалу игра против Јинг Жу из Кине.

Прву медаљу за Србију на Параолимпијским играма у Лондону и то златну освојио је у петак Жељко Димитријевић у бацању чуња.

Репрезентативац у стрељаштву Синиша Видић пласирао се у финале гађања ваздушном пушком на Параолимпијским играма у Лондону.

Видић је у квалификацијама у дисциплини „микс-Р4” заузео четврто место са 599 „упуцаних” кругова, док су прво поделили Тангуј де ла Форест (Француска), Мајкл Џонсон (Нови Зеланд) и Јујунг Канг (Јужна Кореја), који су изједначили светски рекорд – 600.

Други српски представнике Драган Ристић завршио је на 19. месту, са 594 круга.Оставите одговор