Жељезничари или развод Жељке Драгичевић?

Када човјек мало боље размисли, можда је спас од посвемашње апатије у најпростијем политичком таблоидизму?

четвртак, 16 јуна, 2011 / 20:52

Наши жељезничари су били у љутом штрајку, подсјећајући на сцене из издисаја самоуправног социјализма, када се премијер Александар Џомбић јавио да им је унутрашњом рокадом средстава обезбиједио 5 милиона КМ, па да престану са обуставом рада.

Пише: Саша Захаровић

Ето су се још мало опирале неке машиновође, али и они ће одмекнути, кад је попустила већина. И њихове муке, као и пропасти наших жељезница које сваке године иду у већи суноврат, пруге која је све климавија, локомотива и вагона који су све рђавији, спорији и нетачнији… – нико се више неће сјећати.

А Жељка?

Тако сам дошао на идеју да напишем текст који ћу почети са муком наших жељезничара и других социјално угрожених категорија, који су виталне за нормално функционисање друштва. У старту сам однекуд помислио, да људима то није толико битно и да неће претјерано обратити пажњу по систему "туђа рука свраб не чеше".

Која још брига за озбиљним анализама, бројкама, поређењем са другим земљама, предлагањем модела рјешења? То више не читају ни они којима је стало и који желе напредак. Тако, да бих имао наду да ће било ко прочитати, и мало размислити о томе, одлучио сам да у наслов и текст додам и најактуелни трач из кругова владајуће класе у овој земљи радника и сељака. Наиме, након скандала (или исфабрикованих скандала), којим су се наслађивали у ФБиХ око Жељке Драгичевић – стигла је и најновија информација, а то је да се иста разводи.

Готово да је сигурно, да госпођа Драгичевић, више неће бити брачно везана за свог друга Перу, што је вијест која ће нагло постати битна у нашим политичко-информативним круговима. Можда и обавјештано-безбједносним.

А Жељезничари?

Ма, ништа жељезничари. Зна се шта је најбитније у овој земљи. Кадровска служба! Госпођа Драгичевић је, према приповједањима у којима предњаче федерални медији и њихове испоставе у РС, била љубавница актуелног предсједника Српске. Тај трач се добро примио, без обзира што је у администрацију предсједника Српске дошла још за мандата крајње вијагричног Рајка Кузмановића, гдје је била "савјетник за дијаспору".

Када се Милорад Додик појавио на мјесту гдје је и прије побједе на изборима свеједно доносио све одлуке, госпођа Драгичевић је постала нагло битна. Извори о којима смо говорили, тврдили су да је лично Додикова супруга најурила из предсједништва (и то због љубоморе!) на мјесто шефа кабинета предсједника Владе РС. Данас, јелте, Александра Џомбића који нађе пет милиона на поду службеног аудија, који су ту испали као некоме пет марака.

Сочни детаљи?

Жељка Драгичевић је очигледно веома битан појединац на нашој јавној сцени, па би могли рећи и коју о њој. Чисто да ова прича буде потпуна.

Она је са Бел ТВ (данас у власништву компаније Тамарис, као и Фокус и Екстра магазин), дошла на РТРС за вријеме директоровања Анђелка Козомаре (данас глодур Еуроблица). Тада се тврдило такође – као Анђелкова миљеница.

Затим је полако аванзовала и од спикера у дневинку, на крају догурала до запосленог са уговореном платом, те уредника емисије "Очи у очи". Што ће рећи, све што има саме везе са дијаспором, за чијег заговарача и савјетника код Рајка Кузмановића је и отишла.

Жељезничар Драгичевић?

Можда би неки од оних који траже паре које су зарадили, требали да се обрате Жељки Драгичевић да их заступа, јер на свом личном примјеру то ради више него добро. Лично немам ништа против поменуте госпође, чак је и не познајем, али ми заиста смета што је она битнија од неких есенцијално битних ствари у Српској.

Прије него што почну коментари о сексуалној оријентацији мужа поменуте госпође, запитајте се зашто вас је привукао овај наслов? Зашто нам је драже читати овакве ствари, него оне које су битне за оно од чега се живи.

Изгледа да су политичари једини истински селебритији у овој држави. Они имају пара, медијског простора , славе и поштовања; о којима пјевачи и глумци могу само сањати. Можда је рјешење у томе да почнемо са оваквим политичким таблоидизмом, како би људима скренули пажњу, па уз све то можда и протурили неку битну ствар за овај народ и земљу. Ко ће знати, можда се и прими.

Наравно, то све зависи од тога хоће ли уредник пустити овај текст, јер одмах почне да се мршти на жутило и пљувачину, али ја ћу ризиковати. Није он баш тако незгодан као што се прича.

Боље да сам ја ово џабе писао, него да жељезничари колективно мијењају пол, и презиме у Драгичевић.0 КОМЕНТАРА

 1. Sjajan tekst. Ne zbog bolesne znatizelje raznih psihopata, kompleksasa i bolesnika koji bi se izivljavali na ovoj temi, nego zbog realnih veza moci, seksa i politike i slike stanja nase politicke svijesti koja je toliko zatupila da je jedino ovim tabloidnim temama mozda probudimo. A nasa stvarnost jeste toliko prizemna da je odatle treba i objasnjavati. Jer sve drugo ne dopire do malih mozgica.

 2. Baš je prelijepa, ima neki diskretan šarm koji obara s nogu.I ja da sam na Lemijevom mjestu bio ne bih odolio, ali nisam na nesreću.Takođe je i pametna jer je svjesna da ženska ljepota brzo prolazi i dolaze mlađe, ljepše zgodnije.I zato Željkice samo im uzimaj milione kad su uspjeli prepoznati takvu ljepotu.Na kraju ne daju ih iz svojih džepova.Na kraju jedan više ili manje kao da je to u životu bitno.Tu rabotu normalan svijet naziva „sirotinjska zabava“.

 3. Па зар Жељка није разлог да се све учини да дођеш на власт. Види ли ово СДС 🙂

  Веза између Жељке и жељезничара је јасна. запошљавање по ортачкој линији. Као што она ради оно за шта нема везе, тако је и ЖРС дошло главе то што су запослили на хиљаде радника вишка. Али увијек се сломи на слабијим леђима

 4. „Изгледа да су политичари једини истински селебритији у овој држави.“

  Није тачно. Ја знам селебритије и изван политике:

  http://www.youtube.com/watch?v=AAPAhkVFFYo
  http://www.youtube.com/watch?v=dQU1ApsXUiM

  Мени је овај интелектуалац много јачи од било које политичке звијезде

  http://www.youtube.com/watch?v=MmhT_Ag0cEU&feature=related

  Човјек је креативан и нешто ствара.

  Плашио сам се само да ће господин Захаровић због овог симпатичног текста ући у конфликт с уредником и да неће хтјети објавити текст, али срећом, разум је побиједио!
  :D:D:D
  Мало жутила би нам могло привући неке домаћице на Фронтал, да Ања добије појачање (са оклагијама).

 5. Živimo, nažalost, u nemilosti opasno , opasno bolesnog tipa, da budem u njegovom vokabularu.
  Uzima sve do daske, i još nas enormno zadužuje zbog svoje psihoterapije.Zamislio čovjek da je za kosmos najvažnija figura.Njegovi saradnici , znam pouzdano da je istina, svjesni su njegovog stanja, ali neki neće da kažu zbog položaja i para, a neki ne smiju da uđu sa tipom zbog bolesnoosvetničkog sindroma koji je izražen kod njega.
  Sutra kada se to objelodani biće kasno jer mi finansijski nećemo postojati.
  Njemu ne treba ni njegova žena, ali da psihopata dokaže svoju muškost.Nažalost, sve mi to grcamo, još malo, jer smo u polusvjesnom stanju.Svaki dan sa njim, , bliži smo nestajanju.
  “ narod će biti u raju, ekipa u paklu“, priča se.

 6. Да се ја питам, Жељка би добила пензију због немјерљивог доприноса српским стварима. Шта је вама људи, требало је лећи под Милета, онако деб’о, незграпан и неспретан, па још ако му се није могао дићи… Требало је то издржати… У сусштини ми је жао наше Жељке, толики труд уложити за допринос „српским стварима“ није лако било за издржати…

  Приједлог Народној скупштини да се Жељки Драгичевић одобри:

  – Трајна престација (доживотна) на мјесечном нивоу у износу од 15000 марака

  – Дозвола за убијање (да не трпи ове ниске ударце исфрустрираних ликова што желе да са њом дијеле постељу као наш Миле, http://www.youtube.com/watch?v=JHgAgRAa4dw&feature=related).

  – Увођење обавезног предмета у школе и на факултете РС ЖЕКОЛОГИЈА, који ће похађати све дјевојке.

 7. Kad smo vec kod g.Dragicevic:
  ništa novo, ovo je stara taktika kada političari i bankari žele da operu kriminal. Šema ide otprilike ovako: banka odobri i isplati milionske kredite političarima ili njima bliskim ljudima, znajući unaprijed da ih ovi neće plaćati. Kako krediti dospjevaju na naplatu a niko ih neplaća banka mora u konačnici pokriti gubitke iz kapitala koji se tako sve više smanjuje. E sad da banka ne bi propala država tj. ti političari “neplatiše” najčešće pod parolom za brigu o depozitima štediša upumpaju državni novac u banku kroz dokapitalizaciju pa fino na taj način država faktički pokrije gubitke banke odnosno država faktički otplati kredit koji je podigao političar “neplatiša” a njemu fino ostane par miliona novca koji je što je još važnije iz dokazivih, zakonitih izvora. Sve je fino po zakonu i samo se neke osobe iz banke eventualno mogu procesuirati za nesavjestan rad u službi, što je malo vjerovtano sve dok to uprava banke ne zatraži od policije.

  tako se rješava i nenaplativi kredit šefa kabineta pred. vlade: g-đa Dragičević Željka i to preko Bobar banke: 5 miliona KM!