ЖРС: Прекинут штрајк, успостављен нормалан саобраћај

На свим пругама Републике Српске вечерас је успостављен комплетан жељезнички саобраћај, а договор о томе постигли су генерални директор Жељезница Републике Српске Драган Савановић и предсједник Самосталног синдиката машиновођа РС Симо Цвјетковић. Први воз кренуо је вечерас у 19.20 часова за Бањалуку, затим у 19.30 часова за Петрово и 19.33 часова за Шамац. "Највећи дио […]

четвртак, 16 јуна, 2011 / 20:32

На свим пругама Републике Српске вечерас је успостављен комплетан жељезнички саобраћај, а договор о томе постигли су генерални директор Жељезница Републике Српске Драган Савановић и предсједник Самосталног синдиката машиновођа РС Симо Цвјетковић.

Први воз кренуо је вечерас у 19.20 часова за Бањалуку, затим у 19.30 часова за Петрово и 19.33 часова за Шамац.

"Највећи дио наших захтјева је испуњен због чега су престали разлози за штрајк", наводи се у саопштењу Самосталног синдиката машиновођа РС.

Предсједник Синдиката Симо Цвјетковић, који је потписао саопштење, замолио је грађане и коминтенте ЖРС за разумјевање због штете коју су претрпјели за вријеме потпуне обуставе рада жељезничара, истичући да то није била намјера Синдиката, али да није било другог излаза за рјешавање проблема.

Цвјетковић напомиње да је Синдикат машиновођа и раније инсистирао на преговорима и компромисним рјешењима.

Он је захвалио свим синдикалним и радним колегама за подршку у вријеме трајања штрајка и нагласио да Синдикат машиновођа стоји на располагању свима уколико се нађу у сличној ситуацији.

Влада РС уплатила је јуче пет милона КМ Жељезницама за два регреса и топли оброк радницима.

Свих шест синдиката "ЖРС" ступило је 3. јуна у штрајк због, како су навели, непоштивања споразума постигнутог 15. фебруара са Управом предузећа, а 8. јуна и у генерални штрајк због дисциплинских пријава које је пословодство покренуло против неких радника.0 КОМЕНТАРА