Због проруских ставова: Чеда и Чанак врше притисак на Брнабићку да смијени Поповића

"Српски политички брод треба окретати полако и мудро, без потреса, у другом правцу”, навео је у суботу министар Поповић. Он је додао да Србија мора да се још више економски и војно консолидује и да јача, ослањајући се на своје пријатеље и савезнике, Русију и Кину.

понедељак, 29 јула, 2019 / 12:22

Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) позвала је премијерку Ану Брнабић да смени министра Ненада Поповића наводећи да је поново показао да је руски лобиста и заступник интереса оних који желе да зауставе европски пут Србије.

"Република Србија не може истовремено бити и за и против европских интеграција, нити премијерка и поједини министри у влади могу слати различите поруке својим грађанима и свету. Министар Ненад Поповић је свесно нанео штету европским интеграцијама Републике Србије и угледу наше земље”, оценила је ЛСВ.

Поповић не заслужује слободу да сам одлучи да ли ће остати у влади, него би премијерка требало да га смени, стоји у саопштењу у ком се додаје: "Та смена би била и јасан сигнал, како евентуалним другим руским лобистима у влади, тако и европским званичницима, о томе да је наша земља одлучна да буде део европске породице”.

Либерално демократска партија (ЛДП) затражила је од председнице Владе Србије Ане Брнабић да смени министра задуженог за иновације Ненада Поповића због противљења званичној државној политици о уласку у Европску унију.

Поводом саопштења Поповића у коме наводи да је Бриселски споразум "мртав” и да европских интеграција Србије више нема, ЛДП наводи да то у ствари "Поповићеви налогодавци практично шаљу поруку српској влади да напусти преговоре са Косовом, па и преговоре са Европском унијом”.

"Поред тога што је саопштење отворено противљење званичној спољној политици Владе Србије, такав наступ једног актуелног министра представља велику срамоту за целокупну Владу, зато што практично потире целокупан њен рад”, оцењују из ЛДП-а.

Та странка је "упозорила” премијерку Брнабић на последице млаке реакције коју је упутила. "Није довољно подсетити министра да је Европска унија стратешки циљ Србије, нити рећи да министар Поповић изадје из Владе уколико му се тај циљ не допада. Једини прави показатељ да премијерка стоји иза сопственог експозеа је да истог тренутка смени министра Ненада Поповића и удаљи га из Владе и тако пошаље јасну поруку у ком правцу имамо намеру да наставимо даље”, истичу из ЛДП-а.

Брнабић је реаговала у суботу, 27. јула, на наводе Поповића истичући да је изнео став директно супротан ставу Владе чији је члан и поручила да је сваки министар дужан да спроводи заједнички договорену политику, а да они који "то нису у стању, слободни су да је напусте”.8 КОМЕНТАРА

    1. Ја само знам да је Поповић већи руски него српски патриота.