Због неуказане љекаске помоћи, Србин остао без ока

РИЈЕКА – Стање пацијента српске националности, 71-годишњег Бошка Радића из Врховина, веома је тешко и остао је без једног ока јер му љекар Есад Мујкановић у Оточцу није пружио адекватну медицинску помоћ, пише данас ријечки "Нови лист" "Радићево стање никако се не може описати добрим, јер је управо због неадекватне љекарске помоћи у Оточцу остао […]

петак, 18 септембра, 2009 / 14:57

РИЈЕКА – Стање пацијента српске националности, 71-годишњег Бошка Радића из Врховина, веома је тешко и остао је без једног ока јер му љекар Есад Мујкановић у Оточцу није пружио адекватну медицинску помоћ, пише данас ријечки "Нови лист"

"Радићево стање никако се не може описати добрим, јер је управо због неадекватне љекарске помоћи у Оточцу остао без једнога ока, а, како нам је пренесено, ускоро неће видјети ни на друго око", рекао је замјеник начелника општине Врховине Мирослав Машић, који се заједно са начелником Милорадом Делићем 6. септемба нашао под паљбом доктора Мујкановића, који их је назвао четницима.

Машић је навео да је у Врховинама у току потписивање петиције којом становништво захтијева уклањање Мујкановића из Дома здравља у Оточцу, а тражи се и одузимање његове дозволе за рад.

На Одјељење хитне медицинске помоћи Дома здравља Оточац 6. септембра примљен је 71-годишњи Бошко Радић из Врховина, којем је, према полицијском извјештају, дежурни љекар Есад Мујкановић пружио медицинску помоћ и задржао га на посматрању.

Истог дана око 15.30 часова у Дом здравља Оточац су дошла двојица Радићевих комшија из Врховина, начелник општине Милорад Делић и замјеник начелника Мирослав Машић, који су од Мујкановића тражили да Радићу изда упутницу и да га возилом Хитне медицинске помоћи превезу у Општу болницу Огулин или Госпић ради даље хоспитализације, јер сумњају да му није пружена адекватна медицинска помоћ, те да је Радић доживио мождани удар.

Мујкановић је њихово инсистирање одбацио, сматрајући да нема потребе за даљом хоспитализацијом.

На инсистирање Делића и Машића и уз њихову писану сагласност, Радић је отпуштен из Дома здравља Оточац.

Приликом отпуштања Радића Мујкановић је вербално напао Делића и Машића, вријеђајући их и омаловажавајући, те називајући их четницима.

Делић и Машић су новинарима испричали да их је доктор Мујкановић, који и иначе наводно прави проблеме суграђанима српске националности, извријеђао ријечима: "Доста је било вашег четниковања у Врховинама… гамад Врховљанска… скинућу вам ја кокарде са главе обојици… шта ћете кад сте рођени као четници сви… хоћете ли можда запјевати Војводу Синђелића овдје? Марш ван!".

Због тога је против Мујкановића покренута прекршајна пријава.Оставите одговор