Први пут чујемо: Филм Мотел Нана?

БАЊА ЛУКА – У селу Обровац код Бање Луке данас ће бити завршено снимање посљедњих кадрова филма "Мотел Нана", а глумачка екипа предвођена београдским режисером Предрагом Велиновићем раније је окончала снимања у Београду. Велиновић је рекао да се снимање одвија по плану и да су за овај филм ангажовани глумци из Београда и Бање Луке, […]

петак, септембар 18, 2009 / 12:20

БАЊА ЛУКА – У селу Обровац код Бање Луке данас ће бити завршено снимање посљедњих кадрова филма "Мотел Нана", а глумачка екипа предвођена београдским режисером Предрагом Велиновићем раније је окончала снимања у Београду.

Велиновић је рекао да се снимање одвија по плану и да су за овај филм ангажовани глумци из Београда и Бање Луке, те истакао да је сарадња одлична и да има има много похвала на рачун бањалучке екипе.

"Идеја ми је била када сам почео да радим овај филм да подједнако учествују обе екипе. Послије једног снимања Драган Мићановић ми је рекао да је одушевљен бањолучком екипом. Људи су врло вриједни и поуздани. Директор фотографије Милорад Глушица има само ријечи хвале за студенте бањалучке Академије умјетности, који су добили прилику да у пракси примијене оно што су научили током снимања", рекао је Велиновић.

Филм "Мотел Нана" у копродукцији раде бањалучка агенције "Визарт" и "Сириус продакшн" из Београда. Сценарио за филм написао је Ранко Божић, сценариста филмова "Ово мало душе" и "Завет" Емира Кустурице, те серије "Вратиће се роде".

Глумачку екипу "Мотела Нана" чине Драган Мићановић, Зијах Соколовић, Никола Пејаковић и бањалучка глумица Николина Ђорђевић.

Драган Мићановић је иначе глумио у филму Лоше друштво (Bad company) које говори о Србину који жели детонирати атомску бомбу. Нешто као јефтинији Миротворац сниман у Прагу, па нико никада није питао за његов професионални интегритет.

Овај пут прича говори о професору историје у гимназији у Београду који је ошамарио ученика, због чега је избачен из школе. По казни долази у Бању Луку, гдје почиње радити у малој подручној школи која има само осам ученика од првог до осмог разреда.

Младу глумачку екипу чине бањолучки основци, али нигдје није наглашено да ли је Влада РС, односно Министарство просвете учествовало у овом пројекту.

Пројекат је добио финансијску подршку Министарства просвјете и културе Србије, Филмског центра Србије и Секретаријата за културу града Београда.

Министар просвјете и културе Републике Српске, Антон Касиповић, посјетиће данас на локалитету Бронзани мајдан код Бањe Луке, екипу филма "Мотел Нана".Оставите одговор