Због кашњења радова, аутобуска станица у Бијељини јефтинија за 160.000 КМ

Градоначелник Љубиша Петровић посјетио је данас градилиште нове аутобуске станице, оцијенивши да се завршни радови одвијају добром динамиком.

уторак, 25 маја, 2021 / 21:27

"Примарни рок за завршетак радова био је 26. март ове године. Међутим, он је због слабије динамике градње проузроковане пандемијом вируса корона продужен. То кашњење подразимијеваће  и умањење вриједности радова у складу са уговореним обавезама, што је у овом случају износ до 160.000 КМ" , истакао је Петровић.  Он је додао да ће Бијељина имати функционалну аутобуску станицу, са великим бројем аутобуских линија, чиме ће грађани добити бољи квалитет услуга.

Технички директор у предузећу "Бук промет" које је извођач радова , Бојан Ђурић, истакао је да су радови у завршној фази и да би требало да се приведу крају до 26. јула.

"Асфалтирањем паркинга од 6000 квадратних метара стављамо тачку на спољашње радове. И израда фасаде је у завршној фази. Сада прелазимо на унутрашње завршне радове, тако да све иде по плану", нагласио је Ђурић и додао да се приликом изградње користе најсавременији материјали, који не загађују околину. Он је указао да су предност овог модерног објекта боља локација и приступачност, чиме ће центар града бити растерећен саобраћајне гужве.

Дирекција за изградњу и развој Града Бијељина већ је израдила пројекат озелењавања, чиме ће нова аутобуска станица добити много љепши изглед. Укупна уговорена вриједност радова на овом објекту износи три милиона и 200 хиљада конвертибилних марака.