Закључак о реп: НСРС је закључила већ 800 пута

Почевши од 2003. до данас Народна скупштина Републике Српске усвојила је више од 800 докумената са закључцима, али многи од њих, нарочито када се односе на крупна политичка питања у БиХ, бивају заборављени.

среда, 17 марта, 2021 / 15:50

Након што је одржана посљедња посебна сједница на захтјев српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика, на којој је усвојено 10 закључака у вези са дјеловањем високог представника у БиХ, медији су се позабавили темом важности закључака. И тако Евроблиц објављује ову бројку од 800 замључака од 2003.

Саговорници из реда опозиционих партија сматрају да је у Додиковом случају у питању прављење представе и сакупљање политичких поена.

Предсједник ДНС подсјетио се да представници институција на нивоу БиХ који долазе из Републике Српске учествују у раду, иако је закључак Народне скупштине РС да се не учествује у раду на заједничком нивоу док не оду стране судије из Уставног суда БиХ и док се не донесе закон о избору судија Уставног суда, поништи спорна одлука у вези с пољопривредним земљиштем РС…

Шефица Клуба посланика СНСД у Представничком дому ПС БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ сматра да овај закључак није спроведен због тога што се са појавом короне измијенила ситуација и промијенили приоритети.