Вулин: Боља понуда је стигла

Члан београдског тима у дијалогу са Приштином Александар Вулин изјавио је за Танјуг да је преговарачки тим био у праву што током прошле рунде није прихватио приједлог споразума о сјеверу Косова и да сада очекује бољу понуду. "Могу са сигурношћу да кажем да је одлука да се одбије предлог била потпуно исправна", рекао је Вулин […]

среда, април 17, 2013 / 15:45

Члан београдског тима у дијалогу са Приштином Александар Вулин изјавио је за Танјуг да је преговарачки тим био у праву што током прошле рунде није прихватио приједлог споразума о сјеверу Косова и да сада очекује бољу понуду.

"Могу са сигурношћу да кажем да је одлука да се одбије предлог била потпуно исправна", рекао је Вулин непосредно уочи почетка трилатералног састанка у кабинету шефице европске дипломатије Кетрин Ештон.

Тренутно се у Бриселу воде консултације тимова Београда и Приштине, након чега почиње тројни састанак са високом представницом ЕУ за спољну политику и безбједност Кетрин Ештон.

Нова понуда подразумијева да би према процедури заједница општина предлагала кандидате за полицијске командире на сјеверу КиМ, предсједници општина би потисивали тај предлог, а Приштина би морала да прихвати једног од три кандидата, незванично сазнаје Б92.

У Бриселу је настављен дијалог о нормализацији односа Београда и Приштине, али се Ивица Дачић и Хашим Тачи још нису званично срели.

Он је рекао да је након билатералног састанка београдског тима са Кетрин Ештон јасно да се може очекивати знатно повољнија понуда од оне која је раније овог мјесеца била предложена.

"Да ли ће то бити довољно да се постигне споразум – тек треба да видимо", рекао је шеф Канцеларије за Косово владе Србије. Он се осврнуо на синоћну изјаву шефа приштинске делегације, косовског премијера Хашима Тачија, да Приштина остаје при ставу да будућа заједница српских општина на Косову не треба да има извршна и законодавна овлашћења.Оставите одговор