Вучић: Ко има примједбу на мој говор – није нормалан

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да ниједан нормалан човјек није могао да има примједбе на његов говор на прослави Дана Републике Српске у Бањалуци и поручио да су Србији важни добри односи са БиХ, у шта ће улагати и у будућности. "Чини ми се да на садржину говора ниједан нормалан човек на кугли […]

четвртак, 14 јануара, 2016 / 14:05

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да ниједан нормалан човјек није могао да има примједбе на његов говор на прослави Дана Републике Српске у Бањалуци и поручио да су Србији важни добри односи са БиХ, у шта ће улагати и у будућности.

"Чини ми се да на садржину говора ниједан нормалан човек на кугли земаљској, ни у Србији ни у БиХ, није могао да има примедбу", рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

Вучић је рекао да је Србија уложила много у добре односе са БиХ и да "на милион ствари није одговорила", те поручио да је Београд увијек спреман да исправи ако је негдје погријешио.

"Ми имамо и свој однос према Републици Српској у складу са законом о специјалним паралелним везама и нашим обавезама према Дејтонском мировном споразуму, али и на основу тога што припадамо истом народу", истакао је Вучић.

Поводом изјаве савјетника предсједника Србије Ивана Мркића за београдски дневник "Данас" да је предсједник Србије Томислав Николић против референдума у Републици Српској и да Влада дијели тај став, Вучић је рекао да Влада Србије никада неће вршити притисак на било кога.

"Ја сам се о томе изјаснио пред предсједником Републике Српске Милорадом Додиком у септембру, а рекао сам и пре неколико дана да свој став нисам променио", навео је Вучић.

Он је навео да је "тачно да Влада и председник Србије о том и другим питањима разговараји и сарађују".

Вучић је поручио да Србија жели и најбоље односе са Хрватском, подсјетивши даје био први који је честитао лидеру ХДЗ-а Томиславу Карамарку побједу.

"Што се тиче односа са Хрватском, ја нећу да прихватам ону врсту изједначавања и прича о томе како су сви исти. Желимо најбоље односе са Хрватском", рекао је Вучић.

Он је навео да ће се потрудити да први честита и хрватском мандатару Тихомиру Орешковићу чим постане премијер, због тога што сматра да је важно да Србија има добре односе са Хравтском.

Вучић је поновио да балистичке ракете које Хрватска намјерава да набави нису ни за шта потребне.

"Све друго нека развијају како желе, али ракете им заиста нису потребне", рекао је Вучић.