Власт укинула глупост са маскама – азбукоубиство настављају

За српски народ западно од Дрине има много опаснијих болести, него што је то планетарно чувени вирус грипе из фамилије корона. Једна од њих је овакво самогеноцидишуће понашање у културној политици "Чувара Српске".

уторак, 2 јуна, 2020 / 23:35

Као велико олакшање за здрав разум, те послије сијасета примјера гдје су носиоци власти (али и опозиције) примјећени у јавности како крше противепидемиолошке мјере, више вам не могу наплатити казну ако нисте маскирани на отвореном простору.

На пар локација у граду су примјећене овакве "намјенске" корпе за "медицински отпад", које су очигледно новопазарене и то можда баш у Новом Пазару. Осим еколошки зелене боје, на таквог произвођача асоцира и симптоматичан избор писма доносилаца одлука у највећем граду Српске. Шалимо се, дакако, смијући се назор.

Стварна болест је да је сасвим нормално кршити чак и од високог представника наметнуте амандмане на Устав РС о "равноправности писама". Чим се нешто напише "само ћирилицом", јавља се широка мрежа људскоправних инквизитора финансираних са Запада. Наши политичари и именовани дужносници су очигледно прошли њихову школу.

Ова бетонска канта без натписа је стога, претпостављамо, за српско писмо?

Саопштење стигло ћирилицом (вирус и даље има шифру, да не заборавите латиницу)

Републички штаб за ванредне ситуације донио je данас, на 41. сједници, Закључак о измјени Закључка о спровођењу мјера заштите у заједници против вируса корона (SARS-CoV-2).

  1. У Закључку о спровођењу мјера заштите у заједници против вируса корона (SARS-CoV-2) бр. 35-6 од 14.05.2020 године, 36-5/2020 од 18.05.2020. године у тачки 3. подтачка 1) послије ријечи: "метра" ријечи: "уз обавезу коришћења заштитне маске" бришу се.
  2. Овај закључак ступа на снагу даном доношења.
    Ступањем на снагу овог закључка престаје обавеза коришћења заштитне маске на отвореном простору.
    Остаје обавеза грађана да се у затвореним просторијама, поред заштитне мјере физичког растојања од два метра и коришћења заштитне маске, придржавају упутства Института за јавно здравство Републике Српске за боравак у затвореном простору, у зависности од дјелатности која се обавља.

Републички штаб за ванредне ситуације донио je Закључак о престанку примјене Закључка о престанку обуставе јавног превоза лица број 32-2-3/20 од 08.05.2020. године.

  1. Овим закључком ставља се ван снаге Закључак о престанку обуставе јавног превоза лица број 32-2-3/20 од 08.05.2020. године.
  2. Превозници који обављају превоз лица су дужни организовати рад у складу са Упутством ЈЗУ "Институт за јавно здравство Републике Српске" и могућношћу редуковања броја полазака на аутобуским линијама у складу са потребама.
  3. Овај закључак ступа на снагу даном доношења.