Приједорска већина ДНС, СДС и СДА смјењују колеге из СНСД

Скупштинска већина града Приједора, окупљена око ДНС, данас је на посебној сједници изабрала Ајдина Мешића (СДА) за предсједника Скупштине.

среда, 3 јуна, 2020 / 11:56

За Мешића је гласало 17 одборника, а за Андрију Вукотића који је био приједлог СНСД-а гласало је 14 одборника.

Данашња посебна сједница почела је оставком Мирсада Дуратовић (ДФ) на мјесто предсједника Скупштине, за чију је смјену иницијативу и покренуло 16 одборника окупљених око ДНС.

Дуратовић је поручио да не прихвата ниједан навод из иницијативе за његову смјену и потом дао оставку на мјесту предсједника чију је дужност обављао од 11. марта.

Мешић који је прије Дуратовића непуних годину дана био предсједник Скупштине, али на приједлог СНСД, захвалио се на подршци и поручио да се нада да ће оправдати повјерење.

Поред тога што је ДНС вратио већину у локалној Скупштини и поставио новог предсједника, на дневном реду је смјена секретара Скупштине Жељка Шкондрића, те начелнице одјељења за друштвене дјелатоности Моње Касаловић и начелника одјељења за привреду и пољопривреду Раде Росића који су кадар СНСД.

Шеф Клуба одборника СНСД Далибор Павловић најавио је да ће и ова партија тражити да се судски испита да ли су законите данашње смјене и одлуке, као што је то радио и ДНС чији кадар је мијењала претходна скупштинска већина окупљена око СНСД.

Од 31 одборника Скупштине града Приједора, нову већину од данас чини шест одборника ДНС-а, пет одборника СДС-а, три одборника СДА, један одборник СДП-а БиХ и један самостални одборник који је иступио из Клуба одборника СНСД-а.

Око СНСД-а окупљено је 15 одборника: шест од седам одборника СНСД-а, пет самосталних одборника, два одборника ПДП-а, један одборник ДФ-а и један одборник националних мањина који је члан СНСД-а.