19:08 Звучи мало шпијунско-суперхеројски: Босић против СНСД-овог тима за прљаве операције17:26 Важан јубилеј: Прије 60 година први човјек у свемиру је постао онај који је писао ћирилицом17:02 Деманти градоначелника Приједора: СДС је извукао моје ријечи из контекста, неће ме посвађати са борцима ВРС16:17 Песков: Кијев мора поштовати обавезе из споразума у Минску15:45 Златна грозница тресе Источну Европу15:37 Борба против пандемије створила четрдесет нових милијардера15:22 Акције Алибабе порасле шест одсто у Њујорку након казне у Кини15:15 Зора Видовић присутна на прозивци ММФ за југоисточну Европу15:07 Џафи честита почетак Рамазана, Фронтал се придружује - он муслиманима малим словом, ми и онима што се пишу великим15:01 Новаковић-Бурсаћ: Тужилаштво БиХ ради политички задатак: Формирају предмет због обиљежавања Дана руских добровољаца, а ни један за злочине муџахедина

Влајки објавио писмо које му је послао борац и ратни војни инвалид

Из Кабинета потпредсједника РС позивају борце, инвалиде, пензионере, студенте, незапослене, и све појединце ма које нације били, у оба ентитета, да се уједине. Н. Н. (име и презиме познато Кабинету), борац Прве категорије, РВИ 4-те категорије, носилац Плакете предсједника РС – похвала за храброст 1993. године, носилац сребрне Медаље за храброст 1993. године за извршење […]

понедељак, 30 септембра, 2013 / 10:23

Из Кабинета потпредсједника РС позивају борце, инвалиде, пензионере, студенте, незапослене, и све појединце ма које нације били, у оба ентитета, да се уједине.

Н. Н. (име и презиме познато Кабинету), борац Прве категорије, РВИ 4-те категорије, носилац Плакете предсједника РС – похвала за храброст 1993. године, носилац сребрне Медаље за храброст 1993. године за извршење борбених задатака у војсци РС у току одбрамбено-ослободилачког рата 1992-1995. године.

Живи у И. Н. Сарајеву – насеље Павловац са родитељима у још незавршеној кући коју су направили када су му родитељи продали стан који су имали у Федерацији БХ.

Родитељи му живе од очеве пензије. Он са двоје малољетне дјеце (два ђака) 11 и 8 година живи од инвалиднине од 120 КМ и 79 КМ ортопедског додатка.

Пријављен је Заводу за запошљавање од којег нема никакве користи.

Од рањавања, када је остао без дијела ноге, до данас преко десет пута је имао операције ноге, али и данас има отворену рану која не може да зарасте.

Како обући дјецу, припремити за школу, обезбиједити књиге са примањима од 190 КМ.

За кога су се борили?

Ово је једно од многобројних писама које Кабинет свакодневно прима, кажу у Влајкијевом кабинету и додају да су убијеђени да ни у Федерацији ситуација са борцима није пуно боља.

"Све у свему, ти су људи, без обзира којој нацији припадали, били у много чему дебело преварени. Мислили су да се боре за отаџбину, а борили су се, у значајној мјери, за ратне профитере, мафију, корумпиране политичаре, стечајне директоре, и за преваранте свих врста. Умјесто да живе у грађанском друштву гдје ће вјера и нација, као унутар Европе којој толико тежимо, буде приватна ствар сваког појединца, вегетирају у дубоко подијељеној феудалној држави гдје национални вождови одређују судбину народа, уваливши их у незапосленост, сиву и црну економију и безперспективност", наводи су у саопштњу.

На крају слиједи позив:

Зато можемо слободно рећи: „Борци, инвалиди, пензионери, студенти, незапослени, и појединци ма које нације били, у оба ентитета, уједините се!“Оставите одговор