Влада се једи на начелника Караџића: Уложили смо 22 милиона КМ у Чајниче

Нема нити једне општине и града у Српској у којој Влада Републике Српске кроз подршку из буџета или кроз сарадњу са другим партнерима не финансира и не проводи пројекте у различитим областима.

недеља, јануар 20, 2019 / 17:39

Опредјељење Влада Републике Српске је равномјеран развој и улагање у све општине и градове у Српској.

Излагање и изјаве начелника општине Чајниче Горана Караџића у појединим медијима о маћехинском односу Владе Републике Српске према овој општини оцјењујемо непримјереним и политиканским из разлога што су подршком Владе Републике Српске на територији ове општине реализовани пројекти у вриједности од 22 милиона КМ и већинска улагања која су забиљежена у Чајничу су улагања Владе Републике Српске.

Такође, истичемо да из општине Чајниче у Владу Републике Српске није упућена нити једна, иницијатива, као ни приједлог пројекта за финансирање од средстава за јавне инвестиције.

Подсјећамо начелника Караџића и истичемо да је Влада Републике Српске из развојног програма по различитим програмима одобрила 2,4 милиона КМ, од чега је само за асфалтирање прилазних путева издвојено 1,6 милиона, а кроз кредитне линије Инвестиционо-развојне банке Републике Срспке пласирано је 1,2 милиона КМ.

На територији општине Чајниче из надлежности Министарства рада и борачко-инвалидске заштите кроз различите пројекте уложено је преко три и по милиона марака: кроз Програм стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида (РВИ) до четврте категорије од 1999-2018. године у општини Чајниче збринуто је 86 породица, (неповратним новчаним средствима 48 и становима 38). Укупна улагања за ове породице износе 1.370.296 КМ и нема стамбено незбринутих породица из ове категорије у Чајничу.Оставите одговор