Влада даје милион марака Фонду за заштиту животне средине, како би се збрињавао медицински отпад

Влада Републике Српске одобрила је, путем Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност, 1.000.000,00 КМ за реализацију пројекта "Збрињавање медицинског и инфективног отпада у вријеме пандемије COVID-19 у Републици Српској".

петак, 8 маја, 2020 / 13:28

(Четири пута је поменут наш мили естрадно-политички вирус КОВИД-19, а сва четири пута га је неки геније за државну плату написао тако да се зна како српски језик није достојан тако битних ријечи, односно скраћеница…)

Ребалансом буџета Фонда та средства биће преусмјерена за збрињавање медицинског и инфективног отпада у вријеме пандемије COVID-19 за 10 болница и 5 републичких карантина.

Влада Републике Српске одлучила се на тај потез како би болницама олакшала збрињавање медицинског и инфективног отпада у вријеме пандемије COVID-19, имајући у виду да су у појединим установама, у доба епидемије, ти трошкови и до два пута већи, него у нормалним условима рада.

Одлуком Владе обухваћени су и републички карантини с обзиром да у својим буџетима, нису имали предвиђена средства за те намјене. Влада Републике Српске спремна је да путем Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност, уколико буде потребно, додатно помогне медицинске установе и републичке карантине када је ријеч о збрињавању медицинског и инфективног отпада у вријеме пандемије COVID-19 у Републици Српској.1 КОМЕНТАР

  1. Не би требале њима те паре да се примјењују донешени, али скрајнути закони о животној средини.

    Наиме, још од 2011 године постоје сви законски услови да Фонд заштите животне средине има буџет од преко 50 милиона КМ.

    Кривац за доношење и неспоровођење закона јесте Сребренка Голић, ко још, о томе кад преузмемо министарство, извршимо ревизију рада, од тада ће фонд стварно имати буџет преко 50 милиона КМ, тачка.