Јер вјежбање није тренинг: Министарство обећава спортистима од 18. маја "тренажне активности"

Министарство породице, омладине и спорта обавијестило је све спортске савезе да ће, поштујући предложене мјере здравствених институција, те Института за јавно здравство Републике Српске, од 18. маја моћи да обављају активности које обухватају тренажни процес.

петак, мај 8, 2020 / 13:23

(Наравно, и у овом саопштењу из Владе РС, који потписује Мирела Вујатовић, мора се обавити латиничење, односно писање шифре драматичног вируса латиницом, а да ником није најјасније зашто, осим јер српско писмо није довољно добро за портпароле владе, прим. Фронтал.РС)

У сарадњи са Институтом за јавно здравство Републике Српске смо израдили обавезне мјере које ће организатори тренинга морати поштовати у смислу реализације тренажних активности, а све с циљем заштите здравља свих учесника у спорту, те успостављања редовних активности спортских организација Републике Српске.

Обавезне мјере, које имају циљ да заштите сваког појединца у смислу смањења ризика од заразе као и ширења болести "COVID-19" подразумијевају поступак који спортисти морају поштовати приликом доласка на тренинг, за вријеме и послије тренинга, процедуре које морају бити испоштоване приликом припреме спортских објеката и терена као и начин организације тренинга и обавезе које морају задовољити и проводити спортске организације за вријеме извођења тренажног процеса.

Обавезне мјере ће бити достављене свим спортским савезима како бисмо свим актерима у систему спорта оставили довољно времена да се припреме за нове услове рада и извођења тренинга. Овом приликом све спортске организације позивамо да буду стрпљиви, те максимално дисциплиновани и одговорни током реализације препорука приликом отпочињања спортских активности, те да наредну седмицу искористе за припрему како би од 18. маја кренули са радом уз поштовање свих прописаних мјера.Оставите одговор