Вјекослав не може без латинице ни у Сребреници

Готово да нема дана, а да из Владе Српске не утрчи клизећим стартом нека од самопотирућих неписмености, међу којима прво мјесто заузима латиничење. Чим се појави страна ријеч, поготово на енглеском језику, наши портпароли заледе. Тако у овом министарству није могуће написати на српском језику Меркур Фешн.

понедељак, 11 марта, 2019 / 22:09

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић присуствовао је данас свечаној сједници скупштине поводом Дана општине Сребреница у Културном центру.

Министар Петричевић је током посјете општини Сребреница са начелником општине Младеном Грујичићем, свечано отворио погон текстилне индустрије "Merkur Fashion" д.о.о. Сребреница.

"Сарадња са инвеститором из Србије и отварање предузећа овдје у Сребреници је добар примјер сарадње локалних и републичких власти. Подсјећам вас да је Влада Републике Српске прошле године издвојила 350 000 КМ за санацију погона Везионица који ће бити издат поменутом предузећу. Реконструкција бивше Везионице ће омогућити отварање нових погона и другим заинтересованим инвеститорима", рекао је министар Петричевић, те додао да ће бити запослено 40 радника у производњи женског модног програма, а да постоји могућност проширења капацитета до 80 радних мјеста.

Министар Петричевић је, такође, истакао да је приоритет у наредном периоду пореско растерећење рада. "Кроз измјену Закона о доприносима у неколико корака ћемо извршити пореско растерећење рада, те на тај начин повећати плате у реалном сектору", навео је министар Петричевић.