Између два Брода – Плутајуће стабло

Оваква саопштења морате волити. Од Министарства саобраћаја и веза Српске нисмо дознали за шта је то прикачено плутајуће стабло кад је лашке написати саопштење, него га уклонити?

уторак, 12 марта, 2019 / 00:25

Обавјештавају се заповједници бродова, бродарска предузећа и остали учесници у пловидби, да се у пловидбеном отвору моста (у лијевој страни пловног пута), између Брода (Босна и Херцеговина) и Славонског Брода (Република Хрватска), на ркм 371,5 ријеке Саве налази плутајуће стабло које ограничава услове за пловидбу.

За пролазак кроз мост на ркм 371,5 ријеке Саве пловидба се треба одвијати од ознаке средине пловидбеног отвора до ознаке десне границе пловидбеног отвора (33 метра), а ширина пловидбених састава се ограничава на 22 метра.2 КОМЕНТАРА

  1. Можда ко Брчко чекају донацију Чешке Републике.
    Читам јуче неки текст који се отприлике завршава реченицом:
    “ Прије сам мислио да постоји завјера да се све уништи али сам сада сигуран да све воде људи који нису прошли ни љекарски преглед“.

    1. Младене,прије је постојало предузеће ВП Сава-Градишка која је одговарала за пловност Саве и савског слива од Загреба до Сремске Митровице.Сава је била пловна,корито дубоко и широко и нигдје није било поплава(од 1976-2014).Канали су одржавани(није било шикаре у њима),глодари и мишеви нису могли направити гнијезда у насипима,канале су градили инжињери(грађевински и геолошки,који знају посао и тле)а не баје са камионом и багером,…..8 огромних бродова и 500 камиона и багера.Дођоше нова времена.Паприкаш државе,Србија,Хрватска и полупаприкаш-држава БиХ,одлучише да им такво нешто не треба.Зато сада једно јебено дебло представља проблем.Морамо расписати међународни тендер,пошто је Сава међународна ријека,мора се пронаћи најповољнији понуђач,да га макне за пар стотина хиљада……Знаш ли да ови моји „Љевчани“које ти иначе мрзиш,а који живе уз ријеку,никад нису у животу купили метар дрвета.Све им вода донесе.Зато ме чуде Брођани?Ако има 2 метра дрвета,пали пенту и моторку.

Оставите одговор