14:14 Пале, Мркоњић, Бања Лука: МУП РС подносио пријаве о кривичном дјелу "непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије"14:06 Бијељина добила новог прволигаша, Мићо части са 5.000 КМ13:41 Паралелна стварност и у ваше име: Џаферовић пише предсједнику Азербејџана и криви Јермене13:13 Јавио се спонзор: Ердоган каже да је вријеме за окончање јерменске окупације13:07 Њујорк Тајмс напада Трампа да није платио порез 10 година, он каже да су фејкњузери13:03 Министарство одбране Азербејџана пријети Јерменији "одговарајућом акцијом одмазде"12:53 Непрактичност азбукоубиства: Б или В?12:43 Дарко Ристов Ђого: Још двије цртице о Српству, небесима, етносу, етосу и Црној Гори12:35 Гради се нови мост у Рачи: Михајловићка и Поповић једини поменули Српску12:19 Коначно неко: Милош Ковић поднио пријаву против Николе Самарџића због одобравања геноцида над Србима

Вилдерс против придошлица из централне и источне Европе

Странка контроверзног Герта Вилдерса, која у парламенту подржава холандску Владу, на интернет страници даје могућност грађанима да напишу притужбе на придошлице из централне и источне Европе које живе у Холандији.  Партија за слободу (ПВВ) проактивно се поставља и тражи од грађана да одговоре на питања да ли имају проблема због дошљака из источне или централне […]

субота, 11 фебруара, 2012 / 10:13

Странка контроверзног Герта Вилдерса, која у парламенту подржава холандску Владу, на интернет страници даје могућност грађанима да напишу притужбе на придошлице из централне и источне Европе које живе у Холандији.

 Партија за слободу (ПВВ) проактивно се поставља и тражи од грађана да одговоре на питања да ли имају проблема због дошљака из источне или централне Европе и да ли су изгубили посао због Пољака, Бугара, Румуна или неког другог из источне Европе.

Европска комисија упозната је са овим, али за сада немају коментар, рекао је један од портпарола.

Прве негативне реакције дошле су из редова социјалиста у Европском парламенту, али и од неких влада земаља чији се грађани прозивају.

Шеф групе социјалиста у Европском парламенту Ханес Свобода истакао је да је ријеч о неприхватљивој стигматизацији и дискриминацији.

Пољски амбасадор у Хагу каже да у Варшави анализирају да ли је ова интернет страница у складу за законом када је ријеч о дискриминацији.

Холандски министар за социјална питања Хенк Камп рекао је да се велики дио дошљака из источноевропских земаља понаша пристојно, али није желио да демантује наводе да су грађани из источне Европе више уплетени у криминалне радње, преноси бриселски портал ЕУобсервер.Оставите одговор