Ви можда не видите разлику, али талибани су убили петорицу војника Исламске државе

Петорица припадника терористричке групе "Исламска држава" погинула су у Кабулу у нападу талибана, рекао је данас портпарол руске амбасаде у Кабулу.

понедељак, 4 октобра, 2021 / 22:54

"Данас поподне смо чули рафалну паљбу из једног стана у четврти у којој се налази комплекс амбасаде. Талибани су убили пет милитаната Исламске државе и још тројица су се предала", рекао је портпарол.

Он каже да је то вјероватно повезано са јучерашњим терористичким нападом у близини џамије у Кабулу када је убијено око 20 људи.

Портпарол талибана написао је на "Твитеру" да су талибанске владине снаге уништиле једну ћелију "Исламске државе" на сјеверу Кабула.

Портпарол талибана Забихулах Муџахид рекао је да је специјална талибанска јединица извела операцију против елемената "Исламске државе" на сјеверу Кабула.

Локални медији раније су извијестили о тешким сукобима на том подручју, а контактирани становници потврдили су да су чули експлозије и пуцњаву током ноћи.

"Исламска држава" је раније данас преузела одговорност за јучерашњу експлозију у Кабулу.

Неколико цивила је погинуло у експлозији која се догодила у једној кабулској џамији док се одржавала служба за мајку портпарола талибана Забинулаха Муџахида, на којој су се сакупили талибански лидери.